Prázdniny za trest

recenze

Prázdniny za trest (2022) 5 z 5 / renulka16
Prázdniny za trest

Sedmnáctiletá Annie má útrum. Propadla z dějepisu a tak místo k vysněnému moři s kamarádkou, musí na venkov za svým otcem, který ji zničil rodinu. Potká tam svou bývalou lásku, zamiluje se na první pohled, potká partu skvělých kamarádů a taky těch špatných. Odhalí tajemství, který všechno změní - k lepšímu nebo horšímu? Bude se jí tam nakonec líbit?

Když jsem se poprvé podívala na knihu, hned jsem si vzpomněla na mladí, kdy mi bylo tak 12, 13 a četla jsem Lenku Lanczovou. Když jsem začala číst, tak jsem měla pocit, jako kdyby to byly knihy přímo od ní. Skvěle napsaná kniha, paní Langová to umí. Je to sice jako román pro dívky, ale myslím si, že to ničemu nevadí. Mně náct už nějaký ten “pátek” není, ale moc ráda jsem si knihu přečetla. Je to prostě fajn se občas vžít do role bezstarostný mladé holky.

Jednu chvíli jsem si připadala, jako když čtu příběh o Miley Cyrucs, dokonce i paní Langová v knize zmínila, že si Annie, hlavní hrdinka, připadá právě jako kdyby prožívala ten příběh .

Knihu jsem měla přečtenou během dopoledne a konečně jsem za poslední 3 dny něco pořádně přečetla, měla jsem nějakou čtecí krizi a díky této knize jsem se zase rozečetla. Škoda jen, že to má jen tak málo stránek. Protože jsem vůbec nechtěla konec. Je to opravdu skvělý, letní příběh s předvídatelným koncem. Ale na druhou stranu to není úplně tak jednoduché. V příběhu je plno zvratů, které bychom tam normálně neočekávali.

Moc se mi líbila Anna a její vývoj od rozmazlené, namyšlené holčiny po rozumnou dospívající holku. Taky prostředí do kterého byl příběh umístěn. Ideální místo na prožití letní, romantické lásky. Přesně takový letní románek jsem si vždycky přála .

Celá parta s kterou se seznámila Anna je skvělá. No a Šimon?! To je sen každé mladé dívky !

Takže, kdo má rád Lenku Lanczovou, Věru Řeháčkovou a jiné, určitě si tuto knihu oblíbí. Byť je to primárně pro mladé, tak určitě doporučuji všem, kteří potřebují přijít na jiné myšlenky, oddechnout si, zavzpomínat si na mladé lásky atd .

Komentáře (0)

Přidat komentář