Pravdu neumlčíš

recenze

Pravdu neumlčíš (2024) 5 z 5 / Rasttea
Pravdu neumlčíš

Druhý díl, ve kterém hlavní postava detektiv šéfinspektorky Heleny Laveryové spolu s týmem pátrá po vrahovi Naomi. Společně se rozvíjí linka Evy, Naominy kamarádky, která byla poslední, kromě vraha, kdo viděl Evu živou. Jenomže po ní se slehla zem.
Čtenář se postupně seznamuje s příběhem Naomi, Evy, a jelikož jsem nečetla první díl, i s postupy a myšlenkovými pochody Helen. Ani Helen není ušetřena životních těžkostí. Pátrání po pachateli ji zasáhne hned v několika rovinách. Autorka netahá čtenáře za nos, od určité chvíle se pachatel dá odhadnout, ovšem to na dynamice a čtivosti nic nezmění. A o překvapení rozhodně není čtenář ochuzen.
Autorka píše poutavě, storyline je velmi čtivá. Velmi se mi líbilo, jak se příběh čtenáři postupně s každou stránkou více a více rozbaluje. Autorka píše obě příběhové linky v er-formě. Velmi snadno se orientuje v pasážích, které sahají do minulosti, aby pak na konci příběh vygraduje a všechny střípky skládačky do sebe zapadají. Nechcete knihu odložit, dokud se nedostanete na konec. Rozhodně si nenechám ujít zpětně i první díl.


Pravdu neumlčíš Pravdu neumlčíš Jane Isaac

Minulost je blíž, než si myslíte. Druhý případ Helen Laveryové. „V domě někdo je“ To jsou poslední slova, která Naomi řekne své nejlepší kamarádce Evě při skypovém rozhovoru. Vyděšená Eva pak už slyší jen tlumené rány a na obra... více


Komentáře (0)

Přidat komentář