Pověst v ohrožení

recenze

Trochu jiná slečna Bridgertonová (2022) 5 z 5 / Kikina182
Trochu jiná slečna Bridgertonová

Poppy Bridgertonová nikdy nepohrdla žádným dobrodružstvím. Když na pláži objeví ukrytou jeskyni, rozhodne se ji prozkoumat. K její smůle tam však narazí na pašeráky, kteří si nemůžou dovolit svědky a tak ji svázanou odnesou na loď kapitána Jamese.

Naštěstí pro Poppy není kapitán James tím, kým se zdá. Ve skutečnosti je to Andrew Rokesby, který se přátelí s její sestřenicí Billie. Svou totožnost jí nemůže prozradit, stejně jako jí nemůže pustit dříve, než splní svůj úkol. Nemá jinou možnost, než ji vzít na cestu sebou, i když moc dobře ví, že ji to může zničit...

Stejně jako u ostatních knih zvolila Julia Quinn er-formu. Díky tomu, že je příběh psán z pohledu třetí osoby může kniha neomezeně sledovat dění kolem obou hlavních postav, a to včetně jejich myšlenek a emocí.

Příběh je napsaný poutavě, takže jsem se začetla v podstatě v okamžiku, kdy jsem knihu otevřela. Jedná se o lehký a svým způsobem jednoduchý styl psaní, což čtivost podporuje. Zároveň je v knize dostatek popisů a díky kombinaci stylu psaní a děje z ní vyzařuje skvělá atmosféra.

Třetí díl série Rokesby nabízí trochu dobrodružnější milostný příběh s menšími překvapivými zvraty, kterému však nechybí obvyklá uvolněnost způsobená tím, že je děj předvídatelný a lze si ho tak užívat plnými doušky bez strachu z toho, jak příběh dopadne. Zároveň mi tento díl připadá z celé série nejvtipnější.

Jedná se o promyšlený děj, který jde trošku jiným směrem než předchozí autorčiny knihy, ale zároveň zůstává ve stejném duchu, jako celá série. Tentokrát bych ale měla jednu výhradu ke konci knihy, který vzhledem k událostem, jež v něm hrály důležitou roli, mohl být mnohem více rozebrán. Na druhou stranu, ale chápu, že u tohoto žánru to nebylo vysloveně nutné.

Hlavní i vedlejší postavy jsou skvěle popsané. Autorka si s nimi dala dost práce a popsala je všechny do takové hloubky a detailů, jak bylo vzhledem k příběhu potřeba. Žádná z postav není vyloženě tajemná a hned po prvním setkání s nimi si lze udělat jasný obrázek o jejich povaze a úmyslech, ale přeci jen tam je i menší prostor pro odkrývání některých jejich dalších stránek.

Trochu jiná slečna Bridgertonová je nádherný příběh, který perfektně zapadá do série, ale svým způsobem je od ostatních knih v ní i trochu odlišný, což je za mě skvělá kombinace. Je stejně povedený jako Falešná manželka nebo Skandál na spadnutí a určitě vám ho můžu jen a jen doporučit.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji nakladatelství Euromedia - Ikar.

Komentáře (0)

Přidat komentář