Posedlost - výborná detektivka

recenze

Posedlost (2021) 5 z 5 / Kizuizi
Posedlost

Jessica Lyleová, mladá maminka a tanečnice, kterou všichni milovali, byla unesena. Unesli ji z auta, před očima jejího malého synka. Případ dostává do rukou Max Wolfe a jeho tým, pro které začíná vyvstávat nejdůležitější otázka - jaký byl důvod únosu? Možná pro zábavu, pro peníze, ale nejspíš to omyl. Velký omyl. Jessica si totiž půjčila auto od své kamarádky, která je milenkou jednoho z nejmocnějších londýnských gangsterů. Vyšetřovatelé tedy musejí pátrat rychle, než se útočníci rozhodnou svou chybu napravit...

Po této sérii od Tonyho Parsonse už jsem nějakou dobu pokukovala, a tak když jsem měla možnost ji vyzkoušet, neváhala jsem. A to i přesto, že Posedlost je již šestým dílem ze série Max Wolfe, avšak pro mne je to první setkání s autorem vůbec. A nyní, po dočtení, je naprosto jasné, že toto setkání určitě není poslední.

Posedlost je naprosto výtečná detektivka, od které jsem se nemohla odtrhnout. A co se vlastně na necelých 370 stranách skrývá? Už z anotace je jasné, že příběh nebude zrovna veselý, a že se podíváme pod pokličku londýnskému podsvětí. Gangsteři, bodyguardi, nevěstince, temný web... nejen to patří k londýnskému podsvětí. A všemu tomu šéfuje Harry Flowers, který se tváří jako nevinný podnikatel. Policie má pár nevyřešených případů, které mu připisuje, jenže mu je nikdy nemohla dokázat. A nyní se Harry snaží polici pomoct najít Jessicu.

Styl Tonyho Parsonse mi naprosto sedl, postavy jsou charakterově výrazné a skvěle popsané, prostředí má parádní a temnou atmosféru. A postava Maxe Wolfeho se mi opravdu líbí. Drsný chlapík s jemnými otcovskými city, skvělý kolega a zásadový vyšetřovatel. A pak je tu samozřejmě příběh samotný; čtivý, napínavý, s nečekanými zvraty. Autor se nesnaží zabíhat mimo téma, a vyšetřovací linku skvěle doplňuje ne moc výraznou, ale důležitou, osobní linkou Maxe. Prostě dokonalé!

Jak jsem již zmínila, toto je šestý díl série, ale jak to vypadá, není nutná znalost předchozích dílů. Příběh je zde uzavřený, jen trochu chybí povědomost o některých částech Maxovy minulosti.

Posedlost mohu rozhodně doporučit všem milovníkům napínavých detektivek, a já se chystám co nejdříve přečíst i předchozí díly.

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Moba.

Komentáře (0)

Přidat komentář