Pokračování Lunasterů, HURÁ!

recenze

Let přes kameny (2021) 4 z 5 / lemur007
Let přes kameny

Sérii Časodějové, Čarodol a obecně asi všechny knihy od autorky mám moc ráda, takže už jen z toho důvodu jsem si musela Let přes kameny přečíst.

Autorka nezklamala, i když musím přiznat jednička se mi asi líbila více. Nevím sice kolik se zamýšlí dílů, ale tenhle mi přišel takový nijaký, nic moc se v něm nestalo, dějová linka byla rozházená, sem tam mě to prostě nebavilo a četla jsem jen abych se dočkala zajímavější pasáže. Z toho důvodu nemůžu dát pět hvězdiček. Ale dávám čtyři :).

Jinak jsou tu samozřejmě nám už dobře známé hlavní postavy: Tim, Alex a Celestina. V předchozím díle jsem si celkem oblíbila všechny tři, ale nejvíc Celestinu. Ve dvojce mi ovšem přišla jako úplně nový člověk, tahle nová Celest je chladnější a rozhodně tvrdohlavější. Alex ten je bez komentáře už od prvního dílu, ale Tim mile překvapil. Asi mám novou oblíbenou postavu:).

Jsem vážně ráda, že postavy nejsou, jako by je přejeli kopírákem z Časodějů (i Čarodolu). Postavy nejsou tak úplně typické, už tím že hlavní postava je de facto Tim a ne Alex, což je plus:), trochu vybočuje z řady. A Celest není Vasilisa, možná se tak občas chová.

Ještě nutno říct, že když jsem se na knihu poprvé podívala, hlavou mi prolétlo: ,,Ta kniha má nějak málo stránek." Má.

Komentáře (0)

Přidat komentář