Hunger games novýma očima

recenze

Balada o ptácích a hadech (2020) 4 z 5 / lemur007
Balada o ptácích a hadech

Na knihu jsem se moc těšila, protože mám ráda Hunger games a přišlo mi hezké celou sérii nějak uzavřít. Neměla jsem moc velká očekávání, přece jenom Hunger games , ale byla jsem příjemně překvapená. Celý děj se odehrává spoustu let před Katniss, takže hry ještě nejsou tak vymakané, teprve se vyvíjí . Coriolana jsem si celkem oblíbila, ale od začátku jsem si říkala:,, Cože tohle je prezident Snow ?" A pak na konci zase:,,Co se s ním sakra stalo. Tohle už Snow je ." Jako jo už od začátku byl arogantní, nafoukaný a šel si za svým, ale připadalo mi, že nebyl až tak krutý. To až na konci...
Sejanus mě dost štval, hlavně ze začátku. Dokázala jsem se naprosto vcítit do Coriolana. Sejanus je pro všechny jenom kluk z kraje, jehož otec si za války vydělal špinavé peníze. Kluk z kraje je Kluk z kraje zůstane, naopak v krajích je Kluk z Kapitolu. Ale na druhou stranu mi ho je líto, je nešťastný a nechtěl takový život, asi by byl nejšťastnější ve druhém kraji. Nemůže za to jakého má otce. Možná kdyby nebyl tak horkokrevný a takový dobročinitel dopadlo by všechno jinak. Proto když jsem ho trochu víc poznala, pochopila jsem ho. S Lucy Gray to bylo takový zvláštní. V jednu chvíli mě štvala, v jednu chvíli mi jí bylo líto, v jednu chvíli to byla moje nejoblíbenější postava a v jednu chvíli jsem ji nenáviděla. Možná mi trochu nesedl její charakter. Lucy Gray má hodně svobodnou duši, nepatří do žádného kraje. Kam vlastně patří ? Docela bych ocenila kdyby bylo pár kapitol napsáno z pohledu Lucy Gray. Takhle jsem ji viděla jen z pohledu Coriolana (ocenila bych to hlavně u konce).
Moje asi nejoblíbenější postava byla Tigris. Hodná , milá a obětavá Tigris Snowová. Možná mi ani nepřipadala jako Snow. Nepřipadala mi namyšlená, ani nafoukaná.
Celkově pro mě kniha nesla nádech melancholie a cítila jsem beznaděj. Myslím že autorka skvěle napsala postavu Snowa, dokonale jsem se do něj dokázala vcítit.
Na závěr, ten kdo četl Hunger games by si měl přečíst i Baladu o ptácích a hadech. Díky přečtení jsem se začala na prezidenta Snowa dívat jinýma očima...

Komentáře (0)

Přidat komentář