Pokračování Hraničářova učně, nuda?

recenze

Souboj na Araluenu (2019) 3 z 5 / lemur007
Souboj na Araluenu

Jak začít, hmm...Jako jo, bylo to lepší než předchozí díl, ale pořád žádná sláva. Bylo tu o trošku více akce, o trošku víc mě to bavilo, ale pořád tam byly nudné pasáže, kde se nic nedělo a celé by se to dalo zkrouhnout do jedné knížky spolu s třináctkou. Tento díl je pokračováním třináctého dílu, který je o jakémsi klanu Rudé lišky, který se chce zmocnit trůnu a taky se mu to podaří. Nezmocní se přímo trůnu, ale uvězní princeznu Kasandru na hradě Araluenu, kde ji “obléhají” samozřejmě se jim to nedaří. A v tomto díle se je Maddie spolu se Skandijci pokouší zachránit.

Přijde mi, že už to tak nějak není o Willovi, Halt šel do penze a už se asi nevrátí. Děj celkově se zbytečně natahuje a Maddie mě nebaví, ani jsem si ji moc neoblíbila a v tom to asi je. Jednou z mála pozitivních věcí na knížce jsou Skandijci. Skandijce mám moc ráda už od asi druhého dílu (tam se myslím prvně vyskytují) a proto za Skandijce dávám knížce kladnější hodnocení:). Autorovi se opět musí nechat styl psaní, popisování a nám už dobře známé postavy.

Série Hraničářův učeň byla jednu dobu moje nejoblíbenější a i když teď už mě zas tak nebaví, zůstane mojí srdcovkou a myslím, že se k ní určitě jednou vrátím, možná si už nepřečtu díly od třináctky dál, ale to se asi dá čekat:).

V matném světle zahlédl, jak se jí zaleskly zuby v úsměvu. ,,Pro kávu bych zabíjela.”

Gilan ji vřele poplácal po rameni. ,,To jsi řekla jako pravý hraničář,” ocenil.

Komentáře (0)

Přidat komentář