Podnikání z lavice – je to možné?

recenze

Podnikání z lavice (2020) 4 z 5 / Suzanne
Podnikání z lavice

Jste mladí, máte spoustu nápadů a nechcete jednou sedět za stolem v kanceláři od devíti do pěti, ale být svým vlastním pánem? Tak přesně pro vás je tu stručná příručka Podnikání z lavice, kterou napsali Adam a Petr Štruncovi – a představují ji jako příručku o podnikání od studentů pro studenty.

Kniha je rozdělena do tří částí. V té první najdete přehledně graficky zpracované stručné, pochopitelné a praktické rady i s příkladovými studiemi pro produkt a pro službu.

V druhé části autoři čtenáře seznamují s nástroji úspěchu, jako je chování a přístup, jak se vzdělávat a rozvíjet, čemu věnovat pozornost a co prozatím nechat být. Nechybí ani názorné ukázky, jak oslovit úspěšné podnikatele, kteří vám mohou poradit nebo předat část svého know-how.

V poslední části najdete zpovědi několika mladých začínajících podnikatelů. Nejedná se o žádné chvástání mladých lidí, kteří si myslí, že se z nich do dvaceti stanou milionáři, ale o upřímné zpovědi, že podnikání z lavice není sranda, ale stojí za to.

Na závěr autoři zařadili přehled doporučené literatury nebo zajímavé odkazy na stránky, na kterých si můžete založit blog nebo e-shop, na jednoduché grafické programy nebo na soutěže pro mladé začínající podnikatele, které vám mohou pomoci přiblížit se ke splnění vašeho podnikatelského snu.

Kniha je útlá, má necelých sto stran, ale i tak se do ní autorům podařilo nacpat dost užitečných a praktických informací, pro ty, kteří chtějí začít podnikat, ale vůbec netuší, jak na to, nebo žijí v zajetí představ, že to vyžaduje vysoké investice.

Přiznám se, že jsem ke knížce Podnikání z lavice byla skeptická – podnikání pro mladé a ještě v necelých sto stranách? Chtěla jsem vědět „co to cpou“ mladým do hlavy, zvlášť v dnešní době, kdy se většina dětí a dospívajících chce živit jako youtuber nebo influencer. (Na tom není nic špatného, ale málokomu se to podaří.) Nicméně se Adamovi a Pavlovi musím omluvit, protože tohle je seriózní a praktická příručka, která se nesnaží vydělat na naivitě mladých, kteří si myslí, že jim někdo bude platit desetitisíce za hezkou fotku na Instagramu.

Podnikání z lavice je užitečná a praktická příručka, ve které si můžou najít zajímavé tipy i ti, kdo dávno nesedí ve školních lavicích, ale o podnikání nic neví. Nicméně starší čtenáři pořád musí brát v potaz, že cílovou skupinou jsou skutečně studenti, takže některé rady nejsou pro starší lidi asi příliš použitelné.

Cílem Podnikání z lavice je ukázat, že když se chce – a člověk trochu ví, jak na to – třeba i právě díky této příručce – tak to jde, i když jste mladí. Že stačí mít do začátku energii, nápad, vášeň a pár tisícovek. A že pokud někdy přijde ten milionový nápad, tak už budete vědět, co udělat a čemu se naopak vyhnout a usnadníte si tak cestu za vaším velkým podnikatelským snem.


Podnikání z lavice Podnikání z lavice Adam Štrunc

Chceš začít s podnikáním, ale nevíš jak? Pročítáš spoustu příruček, ale všechny ti připadají složité a dlouhé? Autoři této moderní a svižné knížky ti a vtipně ukáží, jak rozjet první projekt – od nuly, skoro bez peněz. více


Komentáře (0)

Přidat komentář