Podlá kočka, vyvrknutý kotník a nečekané poznání

recenze

Za vším hledej Bridgertonovy (2022) 4 z 5 / Kikina182
Za vším hledej Bridgertonovy

Vzhledem k dlouholetému přátelství mezi rodinami Bridgertenových a Rokesbyových všichni předpokládají, že se Billie Bridgertonová nakonec provdá za jednoho z bratrů Rokesbyových. Myslí si to i samotná Billie. Mohl by to být kterýkoli z nich, jenom ne ten nejstarší. George Rokesby je nudný, upjatý a neskutečně leze Billie na nervy. Jenže stačí jedna podlá kočka, vyvrknutý kotník a Billie začíná zjišťovat, že George možná není tak hrozný, jak si myslela. A co hůř, George začíná o Billie smýšlet stejně.

Příběh je vyprávěn v er-formě, díky čemuž může obsáhnout události kolem obou hlavních hrdinů. Autorka s touto formou umí skvěle pracovat, takže bez problému dokáže vyjádřit emoce a myšlenky jedné z postav a hned v druhém odstavci té druhé, tak že to působí přirozeně a opravdově.

Jako obvykle je kniha napsaná lehce a poutavě, takže jsem se do ní začetla hned v prvním okamžiku. Tentokrát autorka do příběhu navíc přidala spoustu humorných částí, které se v něm objevují od samého začátku až do úplného konce, takže o zábavu rozhodně není nouze.

První díl série Rokesby sice nabízí vtipný příběh, ale na můj vkus trochu pomalý. Autorčiny knihy se obecně vyvíjejí pomalejším tempem, ale v žádném případě to není na škodu, protože i tak má příběh spád a lze si ho díky tomu lépe vychutnat. Ale v tomto případě se děj odehrával šnečím tempem a spád jím byl lehce potlačovaný.

Moc se mi líbilo, jak autorka příběh vymyslela. Odehrává se v příjemné, poklidné a přátelské atmosféře, díky které jsem měla pocit obyčejnosti, ale zároveň jsem si příběh neskutečně užívala. Především díky chemii mezi hlavními hrdiny, která je v knize patrná snad od prvního okamžiku. A jako u všech ostatních autorčiných knih, nechyběla ani vedlejší zápletka, která romantickému příběhu přidala na vážnosti.

Je vidět, že i když se jedná o historickou romanci, dává si Julia Quinn se svými postavami práci. Po všech stránkách jsou skvěle popsané a není problém si už po prvním setkání o nich udělat jasný obrázek, ať už se jedná o postavy hlavní či vedlejší.

Za vším hledej Bridgertonovy je za mě další úžasná kniha z pera Julie Quinn. Jediné, co bych jí vytkala je pomalost, ale to je spíše otázka osobní preference vývoje příběhu, než že by se jednalo o něco, co je na knize špatně. Stejně jako všechno ostatní z tvorby autorky můžu jak knihu, tak sérii Rokesby jen a jen doporučit.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji nakladatelství Euromedia - Ikar.

Komentáře (0)

Přidat komentář