Perfektní herečka!

recenze

Vinnetou naší doby (2018) / RenataP
Vinnetou naší doby

Každý ví,že Bára Hrzánová vyniká naprosto specifickým hereckým i hlasovým projevem a v každém rozhlasovém díle ji neomylně poznáte. V tomto směru je pro mě jako Arnošt Goldflam v sukních.

A přečíst si o ní knihu, o jejím životě, mamince, tatínkovi, o tom, jak ji kdysi svou špínou protáhl i bulvár, o jejích láskách-neláskách a hlavně tolik historek a nahlédnutí za oponu divadelních představení - to jen tak neuvidíte. Nádherná kniha psaná svižně, čtivě a se šarmem, který vlastní autorovi knihy, Richardu Ermlovi, jež se ujal tohoto úkolu s grácií, ctí a s notnou dávkou zvědavosti a uměním vytáhnout z Báry ještě víc toho ryzího, než by mohla jakákoliv její role.

Popravdě, ona jednou načetla, bravurně a nenapodobitelně, Pipi Dlouhou punčochu a asi k té bych ji přirovnala. K ženě, které zůstal kus holčičího ducha, kus drzosti a kus nadhledu nad světem. Prostě Vinnetou dnešní doby.
Tajemství staré lišky, zrzavé a podšité, která ví, jak jít do kurníku na slepice. A jindy zase ví, jak si vyhřívat kožich na místě, které je lidmi opuštěno.
Kniha budící různé pocity, emoce, ale hlavně má nádhernou atmosféru - a to i díky fotografiím.
Renata Petříčková

Komentáře (0)

Přidat komentář