Ostrovy Bohů

recenze

Ostrovy bohů (2023) / blizenec_cte
Ostrovy bohů

Název: Ostrovy Bohů
Autor: Amie Kaufman

Prvních přibližně padesát stránek knihy, jsem byla zmatená ze střídání postav, kam si je zařadit, a kdo že to vlastně vůbec je. Dělalo mi obtíže se začíst a soustředit se. Trochu jsem se bála, že mi ani začíst se nepůjde. Nejsem fanda příběhů, které se odehrávají na moři, ale i tak jsem doufala, že se mi to bude líbit.
Jsem vážně ráda, že jsem se zmýlila v tom, že mi nepůjde se začíst.

Kniha nabrala rychlý spád do akce, a nakonec mi ani nevadilo, že je zde více vypravěčů. Naopak je zde vyprávění jak kladných, tak záporných postav, což je skvělé. Dovolte mi vyzdvihnout jednu věc, kterou jsem doslova a do písmene zamilovala, a to je systém magie ve světě. Spočívá v tom, že existují duchové (vzdušní, ohnivý, vodní.), kterým musíte něco darovat, něco na čem vám záleží a oni na oplátku pomohou vaší magii. Přišlo mi to naprosto skvělé a originální a strašně bych chtěla vidět fanart na scénu **spoiler**: Jak Selly a Leander stojí na přídi lodi a kolem nich jsou vodní duchové, hrají si s vlnkami a všude se odráží duha **konec spoileru**.


Pokud se vrátím k celému příběhu, tak mě jednoznačně bavil, děj byl nakonec svižný, napínavý a prostředí moře mě uchvátilo, a určitě díky této knize dám šanci i jiným knihám odehrávající se v tomto prostředí.

Selly jsem si velice oblíbila, což se mi u hlavních hrdinů moc nestává (vím, že děj vyprávělo více postav, ale prostě Selly je pro mě hlavní hrdinka společně s Leanderem).
Konec knihy byl top strop a doufám, že se dočkáme dalšího dílu.

#humbookblogeri #spolupráce
4,5/5


Ostrovy bohů Ostrovy bohů Amie Kaufman

Magie, romantika a bohové ve strhující fantasy od autorky sérií Akta Illuminae a Aurora. Selly uvázla na pevnině, ale rozhodně tam nehodlá strávit zimu. Moře totiž volá a ona musí najít svého otce, který o sobě už dlouho nedal věd... více


Komentáře (0)

Přidat komentář