Ostrovy bohů

recenze

Ostrovy bohů (2023) / virgo_books
Ostrovy bohů

Na tuhle fantasy knihu od Amie Kaufman jsem se neskutečně těšila a musím přiznat, že jsem měla asi moc velká očekávání, která se úplně nenaplnila.

Všechno se odehrává v úplně novém světě, který je rozdělený na království. Každá země uctívá nějakého boha a my se na začátku dozvídáme, že mezi nimi byla velká válka.

Nejenom, že mají lidé v tomto světě víru, ale někteří oplývají magickými schopnostmi, kdy se dokáží napojit na živly. Vždy je to ale něco stojí.

Naše hlavní hrdinka vyrostla na moři s jejím otcem. Teď se plaví pod jednou kapitánkou, která by ji měla naučit vše, co umí.

Vše se ale trochu zvrtne, když musí splnit důležitý a nebezpečný úkol. Musí dostat prince svého království na ostrov, kde obětuje, a tím i posílí, svou bohyni.

Příběh se neodehrává jen na moři, ale i v přístavních městech, kde se musí naši hrdinové skrývat.

Máme zde několik úhlů pohledu. Já osobně bych se bez dvou z nich obešla. Jejich kapitoly mi nepřišly až tak zajímavé a akorát mě od čtení místy odrazovaly.

V celé knize je plno nebezpečí, úkolů a nechybí ani romantická linka, kterou jsem si velmi užívala.

Pokud máte rádi fantasy knihy s námořníky a romantickou linkou rádi, tak je tohle určitě něco pro vás.

Za zaslání eknihy moc děkuji @humbook_blogeri

4/5


Ostrovy bohů Ostrovy bohů Amie Kaufman

Magie, romantika a bohové ve strhující fantasy od autorky sérií Akta Illuminae a Aurora. Selly uvázla na pevnině, ale rozhodně tam nehodlá strávit zimu. Moře totiž volá a ona musí najít svého otce, který o sobě už dlouho nedal věd... více


Komentáře (0)

Přidat komentář