Osmdesát sedm je víc než osmdesát pět

recenze

Formulista (2023) 5 z 5 / Kikina182
Formulista

Vanessa už pracovala pro kde koho, zpěváky, herce i spisovatele. V zásadě v tom podle ní však není rozdíl, boháči jsou skoro všichni stejní. Jenže pilot Formule 1 Tony je něco extra. Extra nesnesitelný. Jenže opravdu hodně potřebuje bodyguarda a i když by se od něj Vanessa nejraději držela co nejdál, slíbila své sestře, že tuhle zakázku přijme.

Autorčin styl psaní se mi líbil, už když jsem četla Druhou šanci pro Zoe, ale Formulista se mi četl ještě mnohem lépe. Kniha je plná živých popisů, nechybí myšlenky a emoce hlavních hrdinů a krásně ubíhá. Navíc se mi moc líbí, že i když je většina knihy z pohledu Vanessy, nechybí ani krátké pasáže z pohledu Tonyho, čímž nám ho autorka přibližuje. Skvělý je i detail před každou kapitolou, jehož zdůvodnění se ukáže až na samém konci.

Formulista je romantika, která je zajímavá už jen tím, že hlavním hrdinou je jezdec Formule 1 a bodyguardka, kteří jsou oba neskutečně zajímaví. Ale je tu i hromada dalších zajímavých témat, které ji nejen ozvláštňují, ale zároveň ji činí jedinečnou. Bohužel vám nemůžu říct, o co přesně se jedná, protože se zápletky založené na těchto tématech objevují průběžně a nerada bych vám zkazila překvapení. Můžu ale prozradit, že se jedná o vážnější témata, se kterými se potýká hodně lidí a kniha by mimo jiné mohla někomu pomoci s jejich pochopením. A nechybí ani nádech krimi zápletky, ale opravdu jen hodně malý.

Prim v celé knize hraje romantická zápletka, která je opravdu povedená. Už od začátku je mezi hlavními hrdiny jiskra, která se postupně rozdmýchává v plamen. Celou dobu, co jsem knihu četla, jsem se těšila, až se dají dohromady a fandila jsem jim. A přesně takhle by to podle mě mělo vypadat u opravdu povedené romantiky.

Postavy jsou krásně vyobrazené, všechny mají hloubku a pár tajemství, které se postupně odhalují, s čímž souvisí i jejich mírný vývoj, který je zcela adekvátní k příběhu. Navíc jsou všechny postavy sympatické (tedy kromě těch, které být sympatické nemají) a není tak nejmenší problém si je oblíbit a vžít se do nich.

Formulista je úžasná kniha, kterou můžu všemi dvaceti doporučit všem milovníkům romantiky. Pevně věřím, že tenhle příběh nezklame ani ty nejnáročnější z vás. A já už se moc těším na cokoli, s čím přijde Michaela Schmiedlová příště.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji autorce Michaele Schmiedlové.


Formulista Formulista Michaela Schmiedlová

Vanessa už pracovala pro kdekoho. Mezi její klienty již dříve patřili zpěváci, herci i spisovatelé, ale pilot Formule 1 bude novinka. Stejně na tom nesejde, boháči jsou skoro všichni stejní. Namyšlení a zahledění sami do sebe. Bez... více


Komentáře (0)

Přidat komentář