Objev, na který se nezapomíná

recenze

Zemřít dvakrát (2018) 3 z 5 / Jack333
Zemřít dvakrát

Desetiletý Edvin si dlouho krás skautského tábora neužíval. Našel totiž něco, co mu obrátilo dosavadní život na ruby. Na druhou stranu bude moci být více se sousedem – kriminálním komisařem Bäckströmem.

Ten z toho tak nadšený není. Nějaký vztah k sobě navzájem mají, ale to musí jít stranou, když přichází práce a povinnost – zjistit identitu lebky. Díky tomu se ocitá v nevídané situaci, žena, které lebka patřila, zemřela dvakrát. Je to lékařsky možné? Nebo se může někdo mýlit?

Perssonova hlavní dějová linka ubíhá rychle. Nebude vás tolik nudit. Vždyť se podíváte nejen do švédského Stockholmu ale i do Thajska, kde udeřilo tsunami. A právě tam by možná bylo možné hledat konečné řešení případu, které jde ruku v ruce s ohromnou tragédií. Je možné, že pozůstalí spálili a pohřbili úplně někoho jiného? Nebo je na zvážení tradiční sousloví – za vším hledej peníze? Jak se ale mohla dostat do Švédska, pokud zesnula už v Jihovýchodní Asii?

Mnoho otázek, na které hledá vyšetřovací tým odpovědi. Další pozitivum! Můžete se jim dívat pod ruce, občas kroutit hlavou nad tím, jak těžkopádně či lehce uvažují. Minimálně jeden ze členů vás bude bavit. Chybí ale větší napětí, které knize ubírá u mě na celkovém hodnocení, protože bez napětí to u mě není již thriller ale pouhý detektivní příběh.

*
„Vypadá tak i ve skutečnosti,“ potvrdila jí Sophie. „Fešák, sportovní postava. Okouzlující typ muže, do kterého jsem se bláznivě zamilovala. Takhle prosté to bylo.“
„Kdy jste zjistila, že vám zahýbá?“ zeptala se Annika.
„Když mi to sám řekl,“ odpověděla Sophie. „Začal s tím hned po svatbě.“
„Upřímný nevěrník,“ poznamenala Annika Carlssonová.
„Kdepak,“ řekla Sophie. „Tohle bylo doslova jeho hobby. Chtěl mít víc holek, nejlíp najednou. Myslím při tom…“
*

Komentáře (0)

Přidat komentář