Notting Hill pod sněhem

recenze

Notting Hill pod sněhem (2020) 5 z 5 / Rasttea
Notting Hill pod sněhem

Autorka Jules Wake vydává knihy taktéž pod jménem Julie Caplinová. Tento romantický vánoční příběh se odehrává v zimním Londýně kolem violistky Metropolitní opery Violy Smithové. Ta jednou náhodou po cestě vlakem do práce narazí na sympatického pána, aby se následně na to dozvěděla, že převezme odpovědnost vypomáhat s vánoční besídkou na místní škole, kde shodou náhod chodí dcerka právě onoho muže, Nate Williamse, který jí do života vletěl jako blesk s čistého nebe. Že si ji jeho dcerka Grace neskutečně získá, a že bude mít ochranné tendence nejenom vůči ní, neplánovala už vůbec.
Samozřejmě, je to Viola, hodná, poslušná, empatická osoba, která nikdy neřekne ne a všem se chce zavděčit, všem chce pomoci a už v žádném případě by neudělala něco, co by Grace mohlo ublížit. Ale řekněte Bohu svůj záměr a on se vám vysměje. Každopádně nejenom Viola prožije turbulentní konec roku. A čtenář si musí počkat až do konce, jestli to skončí jedním nebo dokonce více zlomenými srdci.
Je to mé první seznámení s autorkou a určitě budu mít chuť pokračovat v další její tvorbě. Píše poutavě, čtivě, dává si záležet, aby čtenáři popisovala místa, chutě, vůně, pocity. Alespoň v této knize to bylo pro mě na hraně, kdy už je popisných pasáží přespříliš, anebo kdy jsou už popisné pasáže až příliš dlouhé, ale vynahrazuje to pěkná stavba příběhu, postav, zápletky a toho, jak se s klacky, které jim život hází pod nohy, hlavní postavy popasují. Dále jsem ocenila i to, že se autorka nesnaží o prvoplánový příběh. Nebojí se totiž dotýkat se celkem vážných situací a velice reálných zapeklitostí života a přesto nezapomíná dát čtenáři naději. Pěkné čtení nejen pro dlouhé zimní večery.

Komentáře (0)

Přidat komentář