Než udeří stín

recenze

Než udeří stín (2022) 4 z 5 / renulka16
Než udeří stín

Eva Dallasová je pod tlakem. Na jedné straně musí vyřešit šokující vraždu bohaté matky, na straně druhé jí dělá starosti manžel Roarke, který v davu okolo mrtvoly zahlédne ke svému velkému znepokojení stín z minulosti. Eva si rychle uvědomí, že tento případ bude úplně jiný než ostatní a že její role lovce se může v mžiku obrátit a zvrhnout v nebezpečnou hru.
________________________________________________
Recenze:

Než udeří stín je již 51. díl ze série. Musím říct, že předchozí díly jsem nečetla, ale určitě se pokusím brzy napravit. Pokud budou všechny stejně dobré, jako tento. A smekám klobouk dolů před autorkou. Měla jsem trochu strach, že když začnu až tímto dílem, že se budu ztrácet - přece jen ty postavy je lepší, když člověk poznává od začátku, ale tady to ničemu nevadilo.

A teď k příběhu. Tohle je jedna z mála detektivek, kde mi nevadí, že byl vrah odhalen hned ze začátku. A proč tomu to tak je? Protože se celou dobu v příběhu něco děje. Nejsou tam hluchá místa, nenudí to.

Profil vraha, respektive sériového vraha… no, to bylo brutální. Nejen, že ho ještě za 24 let nechytli, ale takové množství spáchaných vražd bez následků, to je neskutečný.

To, že se v knihách většinou lidi v práci oslovují příjmením, je zcela běžné, ale zarazilo mě, že i Eva, říkala svému manželovi příjmením. Takový dost neosobní a zvláštní, podle mě. Uznejte, líbilo by se vám kdybyste partnera oslovovali jménem a on vás příjmením? Myslím si, že ne.

Jinak co se týká postav, tak ty mi byly všechny velice sympatické. Moc se mi líbil Evin tým, jak se k sobě chovali, přišli mi všichni spíš jako rodina, než jako kolegové a to musí být sen, pracovat v takovém zaměstnání.

Příběh se odehrává v roce 2061, takže tam můžeme vidět i nové vymoženosti a moc se mi líbila jedna z nich a to AutoChef, toho bych měla ráda doma! Protože to je prostě senzační vynález.

Jednoduchý příběh, paradoxně skvělá oddechovka, určitě ráda doporučuji.

Komentáře (0)

Přidat komentář