Než udeří stín

Než udeří stín https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/483621/bmid_nez-uderi-stin-7w3-483621.jpg 4 92 24

Eva Dallasová série

< 51. díl >

Eva Dallasová je pod tlakem. Na jedné straně musí vyřešit šokující vraždu bohaté matky, na straně druhé jí dělá starosti manžel Roarke, který v davu okolo mrtvoly zahlédne ke svému velkému znepokojení stín z minulosti. Eva si rychle uvědomí, že tento případ bude úplně jiný než ostatní a že její role lovce se může v mžiku obrátit a zvrhnout v nebezpečnou hru.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Shadows in Death , 2020


více info...

Přidat komentář

miloslav5679
22.05.2023 4 z 5

V prvom rade tu nejde o detektívku, ale skôr o akýsi thriller (môže obsahovať náznaky spoileru). Vrah je známy a celá kniha je venovaná len jeho dolapeniu a musím přiznat, že stredná část knihy ma trochu nudila. Zločinec, ktorý má na konte cez 400 vrážd a hľadá ho pol sveta sa dá v podstate primitívne nachytať. Hoci to bolo dobre napísané, tak dejovo je to tak na 100 strán. V tom množstve kníh jednu odpustím

mariva
01.04.2023 5 z 5

Další zajímavý případ Evy Dallasové. Líbí se mi, že se zase odtajnilo něco málo z dřívějšího života Roarka, to v posledních dílech chybělo. Stále skvělé čtení, sehnala jsem dva díly najednou, tak už se těším na pokračování.


konicekbily
16.01.2023 4 z 5

Velice zajímavá řada, zatím jsem přečetl několik příběhů "na přeskáčku", nedokážu plně posoudit, jak se vše v sérii vyvíjelo. Tento díl se dá přečíst izolovaně - ale řada má přes padesát pokračování - chtělo by to od začátku, ale už nestihnu!

Knihomolka97
02.11.2022 4 z 5

Čtení mě moc bavilo, i když vlastně od začátku známe vraha, neubírá to na napětí. Eva je skvělá vyšetřovatelka, které člověk fandí. Také jsem si moc oblíbila (už v předchozích dílech) jejího manžela Roarka, což je bývalý zločinec. Ironie, co? :D Jediný, co mě mrzí, je závěr, který byl až moc takový rychlý. Čekala jsem větší napětí a grády.
4,5⭐️/5⭐️

Inka8
11.09.2022 5 z 5

Kniha je podle mě velmi napínavá a čtivá. Bylo jasné, že Eva mnohonásobného vraha dostane, protože by pak nemohly být další díly. Ale přesto jsem byla napnutá. Všechny knihy, které jsem o Evě a Roarkovi a dalších četla se mi moc líbí

TaLu
14.06.2022 4 z 5

Padesát jedna dílů v červeném hodnocení. Už jen to je obdivuhodné. další obdiv cítím k autorce za to, že nám tuto báječnou partu, která si nahrazuje mnohdy rodinu, přivedla do života. Nechává nás s nimi prožívat vyšetřování, policejní práci a originální případy.
Myslím, že by bylo pro sérii přínosem, kdyby Eva zase jednou vyšetřovala "obyčejnou" sérii vražd, která by nezasahovala do osobních životů a navytahovala minulost. Pro nás fanoušky je dobré, že se potkáváme s mnoha lidmi z předchozích dílů, ale přece jen by to chtělo trochu svěžího nového nasměrování.
Hvězdičku tentokráte strhávám za závěrečné pěstní souboje, protože mi to přišlo hodně nereálné, že by se všichni na tomto postupu shodli.
Kapitán v terénu zvedal laťku, to bylo nečekaně příjemné, mít ho uprostřed dění.

lucie3944
14.06.2022 5 z 5

Mám ráda, když se oba, Eva i Roarke, vrací do minulosti, i když to snad nikdy nejsou příjemné vzpomínky. Vždycky se dozvím něco nového a když se zapojí parta detektivů nebo i přátel, pak je to jízda. Klidně může být další díl.

Jiparis
11.06.2022 3 z 5

Tentokrát jsem zklamaná. Vše se točí kolem stíhání mnohonásobného vraha, který je poháněn nenávistí k Rurkemu a jeho ženě. Než je dopaden stačí ještě napáchát hodně zla. Přišlo mi to jednotvárné a zdlouhavé.

alzbeta4340
08.05.2022 5 z 5

Hodně povedený díl. Zločince známe od začátku, není tady prvek pátrání a nejistoty, ale přesto je kniha docela napínavá. Jediné, čeho bylo snad až příliš, byly opakované vyznání lásky mezi Evou a Roarkem, ale rozhodla jsem se to autorce odpustit :-).

munka
15.04.2022 5 z 5

Príbeh napínavý od začiatku a ešte k tomu v hľadáčiku vraha sa ocitne Roarke. Je to parádna jazda a stála za prečítanie.

lifeoptimist
26.03.2022 5 z 5

Jako vždy, super ... k téhle sérii jsem nekritická, protože ji mám prostě ráda

JustWomen
20.03.2022 3 z 5

Váhám co napsat... nechápu, proč je tam ta podivná budoucnost, neustálé popisy oblečení a účesů. A bylo to až příliš úspěšné vyšetřování, kde se všichni neustále chválili a poplacávali a chápali a kde, a to i při ostré akci, všichni měli čas na jídlo a kávu... Ale mělo to něco do sebe, tak dávám průměr za originalitu.
Jdu si dát kafe, ale další Dallasovou si už nedám.

helenkan
13.03.2022 5 z 5

Obdivuji autorku. Vymyslet tak promyšlené postupy vyšetřování zločinů a napsat tolik skvělých dílů. Miluju tuhle sérii a opět jsem si s chutí přečetla zatím tenhle poslední díl. A zklamaná jsem rozhodně nebyla. Super čtení a splněno 20.téma z výzvy 2022.

Nissi
08.03.2022 5 z 5

Shrnu to celé asi najednou. Evu Dallasovou čtu pár let, musela jsem knihy prokládat jiným žánrem, jinak to na mě bylo někdy moc. Štve mě, že co překladatel to jiný přístup ve vztahu Dallasova/Peabodyova. Vykali si, začali si tykat, zase si vykali, pak jí oslovovala pouze poručíku a teď tu máme oslovování Dallasova, což se mi líbí asi nejvíc potom co si zase museli začít vykat.
Někdy mě vytáčí, že nemá více prostoru Delia, že někdy to není ona kdo přijde se spásnou myšlenkou nebo odhalením vraha.
Eva má strašně moc kamarádek, ale se kterýma se vlastně absolutně nestýká, jen na pár společenských akcích, kam se jí vlastně nechce a stejně jí odvolají k případu. A někdy je té neomylnosti na mě moc.
Stále opakování stejných pasáží budík -kafe-sprcha - kafe- snídaně (snad ne ovesná kaše)- řešit případ 50xkafe- domu kafe - nástěnku kafe - večeře kafe - voda - někdy sex a noční můry. A pokud čtete 10 dílů po sobě tak se to zajídá. 2 díly ročně jsou asi v pohodě a člověku to tak nepřijde.
Co na knížkách miluju, že převážně nevíme kdo je vrah a musíme přemýšlet kdo by to asi mohl být. Že tu máme X zavražděných mi nevadí, viz díl s plynem v baru- prostě bomba. :-)
Tento zatím poslední 51.dil je super v tom, že se opět na případu sejde celé oddělení, které funguje jak rodina.

Danago
02.03.2022 5 z 5

Začínat 51. dílem asi není nejchytřejší. Ale série má tolik dílů, takže jsem usoudila, že to možná nebude příliš navazovat. A ano, opravdu jsem se v ději neztrácela. Jestli to na sebe navazuje, jakože asi ano, tak to nebylo nijak poznat.
Příběh Evy a Roarkeho měl spád, napětí, logiku a dokonce i vtip. Nevěděla jsem, že se tato série odehrává v blízké budoucnosti a tak jsem se zpočátku trošku obávala, jak časové období roku 2061 autorka pojme, ale budoucnost zde vylíčila velice citlivě , jemně, uvěřitelně a zajímavě, takže jsem to tak nějak pobrala i já.
Děj knížky je strhující a napínavý, ale má i své klidné a láskyplné stránky se špetkou inteligentního a specifického humoru.
Sériový profesionální vrah, který zde řádí, je naprostý šílenec, ale jeho hlavní motiv je uvěřitelný.
Kniha mě velice příjemně překvapila, takže se časem podívám i po dalších dílech.
Je to opravdu specifické a poměrně originální pojetí detektivky, se kterým jsem se ještě nesetkala.
Tato detektivní série je mířená spíše na ženy, ale já si knihu užila.

Evelin2506
16.02.2022 4 z 5

Kniha (stejně jako celá série) se hezky čte, Dallasová s Roarkem jsou opět sehraní parťáci a musí chránit to co pro ně znamená nejvíc - vlastní rodinu a jeden druhýho (jen se mi zdá, že v tomto díle trochu "změkli").

kolacky
14.02.2022 5 z 5

Opět super příběh. A Nora/J.D. zase poněkolikáté, jak ona to umí, ukázala, jak funguje spojená velká rodina - včetně spřátelených policejních sil. Nádhera.
P.S. A takového h.a.j.z.l.a snad ještě nechytali...

bekule
14.02.2022 5 z 5

Mám slabost pro Roarkovu irskou rodinu takže všechny díly kde se objeví oni a ještě jako třešinka na dortu kamarád z dětství Brian mě vždy potěší. Ani nevadilo že pachatel byl známý témeř od začátku ,opět jako téměř vždy povedený díl.

georginaa
14.02.2022 5 z 5

Opět fascinující díl, který je plný překvapivých momentů. Konečně více z dětství Roarkera i když to byla nehezká minulost. Eva mě prostě baví stále, hlavně ty její nádherné hlášky " teče mléko po nose" ne, teče mléko po bradě....vždyť je to jedno, je to na obličeji tak jako tak....to je prostě boží, jak ona umí se vcítit do pachatele, umí nad tím přemýšlet jak nikdo, ale obyčejné věci nějak neumí skloubit. To ji dělá normálním chybujícím člověkem. Nora Roberts je neuvěřitelná, protože udržet si stále stejnou kvalitu s Evou Dallasovou při tolika dílech je úžasné. Její knihy mi zabírají jednu celou knihovnu a často se ke knihám vracím. Pro mě je TOP srdcovka a už se těším na další pokračování.

biki
13.02.2022 5 z 5

Po předchozích dvou poněkud slabších dílech se zde autorka opět ukázala v nejlepší formě. Příběh je zase trochu odlišný od těch starších - nyní je v centru pozornosti Roarke a jeho minulost. V knize se objevuje klasické detektivní pátrání a mravenčí práce policistů, psychologické hrátky padoucha i napínavé akce v závěrečné části. Tento díl jsem si opravdu užila.