Nevlastní sestra – psychologické drama

recenze

Nevlastní sestra (2021) 3 z 5 / Kizuizi
Nevlastní sestra

Lauren a Kate jsou sestry, a jako každou neděli se sešly v domě rodičů na oběd. Dělají to z tradice, ale také hlavně kvůli matce, která je po smrti jejich otce osamnělá. Ale tato neděle bude jiná; ne proto, že u oběda chybí manžel Kate, ale protože v jeho průběhu přijde návštěva. Dívka, která se představí jako Jess, chce mluvit s jejich otcem a očividně netuší, že je již po smrti. A pak směrem ke Kate a Lauren pronese, že je jejich nevlastní sestra, a že to potvrzují výsledky DNA...

Nevlastní sestra mě hodně lákala anotací, a i velmi dobrým hodnocením. Zároveň to bylo mé první setkání s autorkou, takže jsem byla velmi zvědavá.

Kniha je to velmi čtivá, a tak jsem necelých 350 stran přečetla za jedno odpoledne. Základním prvkem příběhu je vztah sester, z jejichž pohledu je také kniha vyprávěna. Každá z nich má jiný život a ta druhá jí ho v podstatě závidí. Ovšem ani jedna nepřipouští, že by ta druhá mohla mít jiné představy, a tak dochází k jistým nedorozuměním, nebo lépe řečeno nepochopením. Vše vyjde najevo příchodem nevlastní sestry Jess; zatímco Lauren jí chce dát šanci, aby patřila do rodiny, Kate ji zcela odmítá.

Nevlastní sestra není sice zrovna plná akce, ale je to velmi zajímavé psychologické drama, které se bude líbit především ženám. Svádí se zde boj s minulostí, což vede k odhalení pečlivě střežených tajemství. Také se zde probírají nejniternější pocity obou hrdinek, které nejsou zrovna veselé, avšak jsou zcela běžné.
Já osobně jsem ale malinko zklamná, protože jsem očekávala něco trochu jiného. Hlavně jsem se těšila na thriller, jenže ten to není (i když se tam pár thrillerových prvků ocitne). Na můj vkus byly některé pasáže až moc rozvláčné, někde trochu překombinované.

Jak jsem již zmínila, kniha vůbec není špatná, a pokud máte rádi rodinná dramata s detailnějšími rozbory, budete touto knihou jistě nadšeni.

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Grada (Cosmopolis).

Komentáře (0)

Přidat komentář