Nevinná zábava, která neskončí dobře

recenze

Ještě jedny zavřené dveře (2022) 4 z 5 / ELIKALLY
Ještě jedny zavřené dveře

Vanessa je mladá žena, která se ve volných chvílích baví prohlídkami domů, které si finančně nemůže dovolit. Když se však nevinná zábava zvrtne, dopady jsou katastrofální.
Londýn a jeho reálie byl jeden z důvodů proč jsem po knize sáhla.
Vanessa je úspěšná, má atraktivní práci pro kosmetickou firmu a večer v baru s kamarádkou potká okouzlujícího mladého muže. Začátek jak má být, i když už z první noci je patrné, že něco není úplně v pořádku. Postupem času zjišťujeme, podstatně dříve, než samotná hrdinka, že okouzlující přítel mám tak trochu problémy s vlastní psychikou a rád své okolí ovládá a kontroluje. Pokud není po jeho, nebojí se svého dosáhnout i násilím. Do toho koníčkem jeho partnerky je zdánlivě nevinná zábava, která ovšem skrývá potencionální nebezpečí, jen zřejmě jiné, než si původně čtenář zkouší vůbec jen představit.
Autorka mě celkem dokonale vtáhla do děje, nicméně postupem času už jsem byla tak zamotaná, že ani konečné finále uspokojení na 100% nepřineslo. Nicméně stále je to kvalitně zpracovaný příběh, který splní vše co slibuje, Napětí, dějové zvraty i překvapivá odhalení. Hrdinka je trošičku více naivní, než by bylo uvěřitelné, ale pár hezkých večerů jsme spolu strávily.
Rozhodně mě navnadila na další příběhy autorky.


Ještě jedny zavřené dveře Ještě jedny zavřené dveře Nuala Ellwood

Když byla Vanessa malá, zemřela jí maminka a Vanessa našla útěchu ve snech o dokonalém životě – s dokonalým manželem a dětmi v dokonalém domě. Měla dokonce pocit, že svého bezchybného partnera už našla, ale čím déle s Connorem cho... více


Komentáře (0)

Přidat komentář