Nespavost

recenze

Nespavost (2011) 5 z 5 / renulka16
Nespavost

Hlavního hrdinu Ralfa Robertse provázejí problémy. V poslední době má potíže se spánkem. Mívá vidění, ale není si tak zcela jistý, zda se skutečně jedná jen o halucinace. Stále se ještě nesmířil se svou čerstvou rolí vdovce a zažívá teď opravdu těžké časy... A není divu, vždyť děj příběhu se odehrává v Derry, malém městečku tak velmi dobře známém všem fanouškům tohoto autora. Pod klidným povrchem všedního života zde zuří temné síly a strhávají obyvatele nemilosrdně do svého smrtícího víru.

Stephen King je jednoznačně nejlepší v detailním popisování děje a postav. A ani v knize Nespavost tomu není jinak. A tak máme krásnou příležitost se seznámit s hlavním hrdinou Ralfem. Ralf už není nejmladší a právě proto se mi jako hlavní hrdina velice zamlouval.

Tato kniha je rozdělena na tři hlavní části a v závěru najdeme samozřejmě epilog, který věřím, že mnoho lidí dojme.

Na tuto knihu jsem četla rozporuplné názory a já sama jsem se trochu bála do knihy pustit, protože přece jen má nějakých 620 stran. Ovšem Nespavost se pro mě řadí mezi nejlepší knihy od Kinga, které jsem doposud četla.
Sice nemám přečtenou oni Temnou věž, na kterou je tato kniha odkazovaná, přesto to ničemu nevadí. Jen by to byla taková třešnička na dortu. Kromě odkazu na Temnou Věž jsem tam také poznala odkaz na knihu TO. Taky se celý příběh odehrává v Derry, tak ještě aby ne!

U mě jednoznačně vítězí u Kinga knihy s fantasy. A ani v této knize samozřejmě nechybí. Ač jsem si ze začátku říkala, jak může psát na tolika stranách o obyčejné nespavosti, tak jsem se šeredně spletla, protože ano - o nespavost tu jde, ale je za tím něco mnohem většího, temnějšího a samotný nápad mě fakt uchvátil.

Tuto knihu velice ráda doporučuji!

Komentáře (0)

Přidat komentář