Není toho moc?

recenze

Krvavá křídla (2022) 3 z 5 / terezak016
Krvavá křídla

Já asi nejsem úplně dračí znalec, a už vůbec nejsem znalec uspořádání hierarchie na nebesích. A tato kniha mi v tom rozhodně nepomohla.
Za celých 479 stránek jsem pořádně nebyla schopná si zapamatovat, který že to mužský představitel nebešťanů komu pomáhá. Takže máme serafína, cherubíny, archanděly…k tomu se přidávají jejich letky a speciální schopnosti. Pak tu máme draky - a aby toho nebylo málo, hned 4 rody. A pozor! Oni přijdou na řadu ještě elfové a skřítci. Takže my prosím někdo vysvětlete, jak mám tohle za těch necelých 500 stránek všechno pochopit a naučit. Navíc se tam objevuje několik vypravěčů, časových os a míst, kde se děj odehrává. A bacha, přijdou na scénu také bozi.
A proč mi to tolik vadí? Protože autor nedává za mě moc prostoru čtenáři, si myšlenky a vědomosti utřídit, jelikož je kniha napěchovaná dějem a akcí.
Takže bych radila knihu ochudit o nějaké postavy - nechat je do druhého dílu, nebo z toho udělat spíše lyrické fantasy.
Nemyslím si totiž, že by autor neuměl psát. Rozhodně mě konec hodně dostal, a kdyby ten svět nebyl tak děsivě složitý, třásla bych se na pokračování. Jenže tady jsem si naprosto jistá, že nebudu do týdne vůbec tušit, jak se která postava jmenovala a jaké vůbec bylo její místo v příběhu.
Děkuji Humbook a Humbookblogeri za recenzní výtisk a spolupráci


Krvavá křídla Krvavá křídla Jakub Petr Kos

Andělé posedlí mocí versus nelítostní draci Baendictiel je archandělka. Jedna z těch, kteří vládnou celému světu – světu, v němž život smrtelníka nic neznamená. Světu, nad nímž slunce nikdy nezapadá, a přece je v něm tak temno. ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář