Krvavá křídla

Krvavá křídla https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/498969/bmid_archandel-krvava-kridla-N0r-498969.jpg 4 26 9

Archanděl série

1. díl

Andělé posedlí mocí versus nelítostní draci Baendictiel je archandělka. Jedna z těch, kteří vládnou celému světu – světu, v němž život smrtelníka nic neznamená. Světu, nad nímž slunce nikdy nezapadá, a přece je v něm tak temno. Andělé vládli Hillandonu celá staletí. Neštítili se zbarvit svá křídla doruda, aby dostali, co chtěli. Nyní však musí čelit hrozbě, při které bude nejspíš prolita pro změnu jejich krev. Přichází válka, věční padají z oblohy a Baendictiel je připravena bojovat. Jenže možná všechno není tak prosté, jak by se na první pohled mohlo zdát. Pavučina lží, kterou nad městem v oblacích utkali cherubíni, se začíná trhat a pravda otřese přesvědčením nejednoho nebešťana.... celý text

Přidat komentář

Kate3003
26.09.2023 1 z 5

Bohužel tato kniha mi moc nesedla a čtení pro mě bylo dost těžké. Autor měl zajímavý nápad. Dokonce hned několik nápadů, ale tím že se je pokusil nacpat všechny do jednoho příběhu tak to byl nakonec jen chaos.
Celkově tomu nepomáhá i to jak byli jednotlivé kapitoly členěné a jak často se mění úhel pohledu vyprávění nebo čas ve ktrém se daná část odehrává. Celé dohromady je to zbytečně složité a čtenáře to spíše odradí než vtáhne do děje.
Svět který autor vytvořil mají obývat draci, andělé, elfové, trpaslíci a lidé, ale 95% příběhu slyšíme jen o dracích a andělích a těch 5% které dostali ostatní je tam vecpané spíš na sílu jen aby tam tyto obyvatelé byli zmíněni.
Mnoho věcí v příběhu není dovysvětleno, ale naopak naprosto nepodstatné věci dostávají spoustu prostoru. U některých částí jsem měla pocit jako bych je četla již po několikáté jen s malými obměnami.
Je škoda, že autor svět plně nevyužil a zaměřil se pouze na konflikt, ale nedal nám k němu moc indicíí. Takže kniha dostává bod za nápad, ale zpracování mě bohužel opravdu nenadchlo a na další díly mě nenalákalo.

Ashi
10.02.2023 4 z 5

Propracovaný svět! Bohužel tato knížka ukázala, že méně je někdy více. Chtělo by to zjednodušit a proškrtat (já vím, že tam chtěl autor narvat všechno).
Začátek vůbec nevtáhne do děje - všechno je pěkný a nic se neděje, dneska už to chce na začátek nějakou wow akci. Taky jde příběh stylem - jojo všechno dobrý, jo tady je to možná divný, hm, hm tak to jdeme řešit.
Po 100 stranách jsem neměla žádný důvod číst dál - nebyly zde žádné otázky k zodpovězení.
Zato dál je začala pěkně rozvíjek bitva, atd. Konec se neočekávaný.
Popravdě občas byla v knize až zbytečná brutalita, která se tam nehodila.
Souhlasím s ostatními, že elfové a trpaslíci tam byly fakt jen, aby tam byly. Možná by bylo lepší je tam v tomto případě nezmiňovat vůbec.


ElessaRiverbow
30.12.2022 5 z 5

Ze začátku jsem byla lehce zmatená, než jsem se v knize zorientovala, a pak už se to četlo dobře. Svět byl hodně propracovaný a zajímavý, stejně tak i postavy, i když u nich mi někdy vadila složitá jména a ne vždycky jsem si hned uvědomila, o kom čtu. Taky moc oceňuju, že kapitoly byly kratší, ale stále se v nich něco dělo. Konec byl za mě prostě wow, rozhodně doporučuji všem si knížku přečíst a doufám, že brzy bude pokračování.

Moc děkuji @endlessbibliophile a @humbook za poskytnutí knihy k recenzi

nela3812
09.12.2022 2 z 5

Autor vytvořil opravdu hodně propracovaný svět, ale z mého pohledu je pro čtenáře až příliš složitý. V průběhu celého příběhu se mění čas, pohledy, myšlenky. Kapitoly jsou opravdu hodně členěny mnoha způsoby a způsobuje to zbytečný zmatek v ději. Osobně jsem si až na straně 300 všimla, že je tam víc jak jedna časová linka.

Děj mi zpočátku přišel hodně složitý a zmatený, postupem času jsem dostala v některých bodech více jasno, ale stejně mi to připadá hodně překombinované a ztrácela se mi hlavní pointa příběhu. Například svet mají obyvatel draci, andělé, elfové, trpaslíci...ale asi 450 stran patří drakum a andělům a jen 20 těm dalším bytostmem. A tak se ptám, k čemu tam jsou? Jsou nutným prvkem příběhu? I po dočtení mám mnoho zcela zásadních otázek, které nebyly za celou dobu zodpovězeny.

Osobně bych na první díl ubrala s neustále se měnícím dějem, aby se čtenář mohl více vžít do nového světa a jeho fungování. Prakticky na každé straně se strhne boj nebo konflikt a na pochopení toho, co k tomu vedlo, je to příliš složité a ani na to není místo, protože se hned strhne další boj...to mě dostává k dalšímu bodu: mnoho bitev, které jsou vesměs stejné jako všechny předchozí, a sepsané až příliš do detailů. Naopak ve chvílích, kdy už šlo o vážnější a důležitou část děje, tak bum a žádné detaily.

Osobně hodnotím 2/5. Svět krásný, ale nedostal protor se pořádně ukázat pod tou vřavou bojů a postav.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji @humbook. #humbookblogeri

Naty21
04.12.2022 5 z 5

Za možnost přečíst si tuto knihu děkuji @humbook_blogeri @humbook
Knihy od českých autorů většinou nečtu, ale od teď asi začnu.

Příběh se odehrává ve smyšleném světě andělů, elfů, trpaslíků, lidí a draků v Hillandonu. Většinou se nacházíme v okolí Velkého Choria v Nebesích, protože andělé/archandělé jsou jakousi nadřazenou rasou oproti ostatním. (Občas je to dost složité zorientovat se v tom kdo je kdo). Nebesa pak vede volený serafín..no a ten poslední má s Nebesy jisté plány...

Postav je zde opravdu požehnaně, ale mezi hlavní patří archandělka Baendictiel, Azorius a drak Jakob (některá jména jsou trochu krkolomná). Všechny postavy jsou skvěle propracované, ale občas mi přišlo, že ne vše okolo nich bylo vysvětleno.

Obálka mi přijde jak z nějaké počítačové hry, ale k příběhu se hodí. V knize je taky hned na začátku nakreslen něco jako kompas, protože autor má své názvy světových stran a jednotlivých ročních období. Kniha má velice krátké kapitoly a je rozdělena do dílů (každý díl má krátký úvod).

Až tak propracovaný příběh jsem opravdu nečekala, občas mi přišlo, že byl už moc složitý a člověk se někdy ztrácel v tom kdo je kdo nebo kde zrovna je (složitá jména tomu taky moc nepomáhala), ale přesto všechno je to prostě wow. Detailně propracovaný příběh z prostředí andělů, nové božstvo a náboženství a boje o nadvládu. Strašně se mi líbily kapitoly začínající: z myšlenek.... dostáváme se tak do myšlenek některých postav. Příběh tak dostává úplně jiný rozměr. No a ten zvrat nakonec... Prostě až do poslední kapitoly nevíte kdo je zaporák...

LuciaSangster
04.12.2022 4 z 5

Popravdě? Jsem od knihy neměla příliš vysoká očekávání. Nějakou dobu jsem nad ní přemýšlela a @humbook_blogeri mi dali možnost si ji přečíst. Za to děkuju. Přeci jen je to autorova prvotina a člověk neví, co přesně čekat.

Klobouk dolů autorovi, že si vymyslel celý svět, anděli, draky, bohy a mnoho dalšího. Dal si s tím velkou práci a že čtení to jde poznat.
Originální jména, která se mi líbila, ale měla jsem problém si je zapamatovat. Jméno hlavní hrdinky a mnoha dalších nebo jsem nevěděla jak je vyslovit.

Nevím proč, ale připomnělo mi to Massovou z nějakého důvodu. Je možné kvůli andělům protože v Půlměsíčním městě byli též andělé. Mohl se inspirovat nebo to byla schoda nahod či moje hlava už blbne. Já vím, že v téhle době je těžké napsat fantasy, které by se nepodobalo jiné knize. Vím to ze svých zkušeností, ale přeci jen se mu povedlo ji nějakým způsobem oddělit.

Musím říct, že začátek mě nebavil, ale pak se to rozjelo. Krásný a zajímavý děj, který nebyl nudný a originální. Postavy měli své propracované charaktery. Líbilo se mi, že zde najdete více dějových linek než jednu. Takže se vám příběh odkrývá ze všech stran postupně.

Popis války mě bavil nejvíce. Propracované popisy, které v táhlo čtenáře ještě hlouběji do příběhu.

Držím autorovi palce při dalším psaní.

- tahle recenze vznikla ve spolupráci s @humbook a @humbookblogeri

Local_Bunny
16.11.2022 4 z 5

Upřímně jsem od knihy neměla příliš vysoká očekávání. Téma mě sice nadchlo, ale bála jsem se, jak se s tím autor při své první knize popere. A víte co? Zvládl to na výbornou.
Jako první musím říct, že ten svět je prostě skvělý. Líbí se mi, jak si Jakub vymyslel vlastní božstvo, rozdělení archandělů a celou historii. Bavilo mě čekat, s čím dalším přijde a on krom toho ještě dokázal bravurně vymyslet luxusní zápletku a intrikovat. Jediný problém jsem našla ve složitosti jmén, kdy v tom množství dle mého nemá čtenář šanci si je zapamatovat.
Samotný postup války mě bavil snad nejvíce, to plánování a zjišťování, kdo, jak a proč. Před čtením jsem si říkala, že tolik stran bude na škodu, ale každá stránka obsahovala informace a akci, díky čemuž jsem se ani na chvíli nenudila. Klíčové odhalení sice nastane již někdy v půlce, ale i tak se najdou věci, které utváří daleko větší obraz.
Další skvělou věci byly záporné postavy. V první chvíli působí jako kamarádi, ale jakmile nastavíte záda, nebojí se do nich bodnout dýku. I ten největší kamarád může zradit a já oceňuju, jak se autor nebojí nám podat moci chtivé postavy, které jsou i přes mrtvoly. Doslova.
Co mě možná trošku mrzí, tak je konec. Já osobně bych knihu asi ukončila o dvě, tři kapitoly dříve, jelikož by díky tomu měla ten správný wow efekt. Nicméně se velmi těším, co dalšího nám Jakub naservíruje.
-
za knihu děkuji @humbook a @humbook_blogeri v rámci #spoluprace

DreamerX9
15.11.2022 4 z 5

Ačkoliv to bylo poměrně obsáhlé za mě skvěle zpracované. Ty názvy, styl prostředí. Opravdu povedená kniha zároveň mi sedly i postavy. Andělé i draci vsechno pospolu tak jako fungovalo a dávalo smysl. Snad bude autor pokračovat a bude další díl.

gonegirl
30.10.2022 5 z 5

Působivý autorský debut s originálním tématem. Ohromila mě kreativita, jaká byla věnována vymyšlení jmen, jazykovým systémům a hierarchii nebešťanů. Jak záporné, tak kladné postavy jsou mistrně vyobrazeny, do některých se ihned zamilujete, jiné budete od začátku proklínat. Oceňuji několik různých dějových linek, které svým střídáním stupňují napětí, a kompas zobrazený na začátku knihy, pomáhající v orientaci. Líbily se mi citace na začátku kapitol, které osvětlují některé události a zároveň dávají prostor pro představivost, a lyrické pasáže, které umocňovaly můj zážitek z četby. Akční scény jsou napínavé a nemohla jsem se od nich odtrhnout, autor nenechává žádná slepá místa a má smysl pro detail.
Knihu vřele doporučuji a doufám, že se dočkáme pokračování.

Autorovy knížky

2022  71%Krvavá křídla

Kniha Krvavá křídla je v

Právě čtených1x
Přečtených22x
Doporučených1x
Knihotéce39x
Chystám se číst18x
Chci si koupit10x
dalších seznamech3x