Není nad hledáním vraha a pokladů.

recenze

Pomsta mrtvého kněze (2024) 5 z 5 / Danka22
Pomsta mrtvého kněze

Když jsou v historické detektivce Přemyslovci, tak to opravdu stojí zato. Příběh se odehrává v době kralování Václava II. Vyšetřovatel Tadeáš se dozvídá o nesnázích kněze Rustika, který žádá svého přítele duchovního Františka z kostela svatého Václava o pomoc. Bojí se totiž, o svůj život. Jak to tak bývá, bohužel Tadeáš dorazí pozdě a společně se svým společníkem Vítkem se pouští do vyšetřování. Případ se navíc začne komplikovat, když první podezřelý náhle zemře.

Čemu všemu ještě Tadeáš bude muset čelit? To se dozvíte v tomto napínavém a pozoruhodném románu.

Já osobně mám moc ráda příběhy z dob Přemyslovců, a myslím si, že jestli máte rádi Oldřicha z Chlumu, tak tohle by se vám mohlo líbit. Mezi čekáním na další romány od Vlastimila Vondruška si ji rozhodně vyberte. Tadeáš je totiž velmi zajímavou osobností. Je stejně jako Oldřich moudrý, chytrý a mazaný. Navíc umí uznat chybu a přiznat, že i šlechtic chybuje. Na druhou stranu, ale nejde o věrného dvojníka, nebojte.

Paní Martina Novotná má velmi vystříbený styl psaní. Je čtivý a plný zajímavostí. Velkou výhodou je, že vás opravdu nechá v napětí až dokonce. Věřte, že až na závěr se dozvíte, kdo byl vrahem. Nemám totiž ráda, když už vpůli si na nějakou postavu tipnu, a ona se potvrdí. Tohle občas začíná chybět u detektivek pana Vondrušky. No je to o názoru.

Ve většině recenzí píši, jak moc mě zaujala obálka knihy. Tady tomu není jinak. Knížka obsahuje 15 kapitol, a velkým jejím kladem při čtení je, že hned na začátku každé kapitolu máte drobný popis, o čem se na následujících stránkách dozvíte. A světe div se, tohle se mi strašně líbí. Ocenila bych to i u jiných knížek, člověk by se tak neztrácel.

Musím říct, že je to moje první historická detektivka od Martiny Novotné a rozhodně nelituji. Naopak. Je to napínavé, dobrodružné a historické, co si víc přát.

Chybí mi jen ten Bezděz, ale to musím jinam. Příhozy jsou totiž také krásné, alespoň v knížce. Není nad historickou detektivkou, která má šmrnc. Vždycky vás totiž navnadí, abyste si přečetli další určitě neméně napínavý děj.

Jestli to budete mít po přečtení také tak? To vám nemohu zaručit, ale já už se na další díly moc těším.

Komentáře (0)

Přidat komentář