Návrat do Hallehomu

recenze

Pekárna plná života (2022) 3 z 5 / Kizuizi
Pekárna plná života

Lovisa Lindegrenová je konečně spokojená; nový vztah jí prospívá, pekárnu se jí podařilo obnovit, a zákazníci nakupují. Co víc by si mohla přát... Jenže její kamarádka Rebecca se začíná chovat divně, Axel začíná mít zcela jiné názory než ona, a ještě ke všemu se blíží Vánoce, a tím pádem i narozeniny její zesnulé sestry Cecilíe. Dokáže to všechno Lovisa ustát?

S hrdiny tohoto románu jsme se seznamili už v první části této série, v knize Pekárna s vůní skořice. To byl román plný voňavých dobrot, proto jsem se velmi těšila na pokračování.

Pekárna plná života je román opravdu ze života. Je o přátelství, rodině, lásce i nemoci, a jemně nás provádí životem hlavní hrdinky Lovisy. Vracíme se zde zpět do malebného městečka Hallehom a ke všem jeho obyvatelům. I tentokrát se na chvilku podíváme do minulosti, a stejně tak nám občas dělají chutě různé sladké pochoutky z Lovisyny pekárny.

V knize nás čeká větší množství postav, ale na tento „problém“ nás autorka připravila tím, že hned v úvodu knihy je seznam postav, takže pokud někdo tápe, může se rychleji zorientovat. Romanticky laděný příběh je protknut i vážným tématem nemoci, které je však psáno s citem, a snaží se ukázat několik různých pohledů (názorů) na tuto problematiku.

Na pokračování Pekárny jsem se těšila, je to oddechové čtení, ale přiznám se, že oproti minulému dílu jsme malinko zklamaná. Není tu už tolik pochoutek jako v předcházející části, na Lovisu se „sypou“ jen samé trable, a místy na mě kniha působila až příliš smutně. Ale nebojte, jsou tu i velmi příjemná místa, která pohladí po duši, a konec dává prostor pro další pokračování, tak uvidíme...

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Grada (Metafora)

Komentáře (0)

Přidat komentář