Naše zakázané vášně

recenze

Naše zakázané vášně (2022) 4 z 5 / lucyvknize
Naše zakázané vášně

Upřímně moc nejsem fanoušek původního Romea a Julie, nejspíš proto, že romantizuje vztah 16letého borce s 13letou holkou. ALE na tohle jsem slyšela ze zahraničí samé dobré ohlasy, plus se to pak líbilo Marky, takže jsem byla rozhodnutá, že se do knihy pustím.

Začátek se mi dost líbil, především první setkání našich dvou milenců, to jejich „hello stranger“ mě dostalo, asi mi to připomnělo "hello brother" z TVD, ale pak se to nějak začalo táhnout, že jsem si připadala jak u čtení snad nejdelší Zapaty (v čj Srdcem proti zdi) a já mám ráda slow burn, ale odsuď posuď, jo?

Nápad na přetvoření znepřátelených rodů na znepřátelené gangy byl super, pak tu máme vraždící monstrum a ta myšlenka, jak lidi zabijí bylo dooost hustý, ale hrozně pomalý, a to byl nejspíš i můj největší problém... všechno se tak nějak vleklo. Trochu bych to proškrtala, dala tam více akce a skákala bych dva metry vysoko, jako fakt. Protože ono tam bylo toooolik potenciálu!! Nemohla se autorka spojit se SJM? Ale to by tam zase byly druzi na každém rohu a všichni by byly spárovaní, takže asi radši ne, protože tohle je hodně originální fantasy, a to i přesto, že je to retelling, tak nevíte, kam se bude příběh ubírat

Hlavní postavy Roma a Juliette, které bych jednoznačně označila jako morally grey characters – nebojí se ušpinit ruce (krví), mi oba celkem sedly, sice jsem si více oblíbila Romu, ale tak to u mě většinou bývá… k jejich vztahu mám jen to, že jsem jim tu zamilovanost začala věřit tu až ke konci knihy, ups, to jsem spíš začala shipovat jiný pár, který snad v dalším díle vznikne!

Na konci není vyloženě cliffhanger, ale vůbec bych se nezlobila, kdybych hned mohla pokračovat ve čtení s druhým dílem, protože těch posledních 50 stran bylo faaakt božích, a proto i doufám, že autorka pojede na stejné vlně v dalším díle a nebude se to zase zbytečně táhnout.

Pokud si chcete přečíst originální fantasy/retelling s morally grey characters jako je například Kaz Brekker, máte rádi politikaření v knihách a nepotřebujete mít co stránku to akci, tak tohle je přesně pro vás.

Reading copy jsem dostala v rámci #spoluprace s @humbook #humbookblogeri

Komentáře (0)

Přidat komentář