Námět super, zpracování ale bylo už horší

recenze

Mezi zloději (2022) 3 z 5 / lucyvknize
Mezi zloději

Já měla problém už od začátku a to ten, že jsem absolutně nepobírala, co se to tam děje. To je celkem u fantasy normální, ale tohle nebylo tak mistrovsky vymyšleno, že byste ze začátku měli guláš a pak konečně dostali vařečku, abyste mohli míchat (aneb chápat). Nene, tady to bylo prostě o ničem – to mi tedy došlo až v momentě, kdy už jsme se dostali v příběhu dál a já si uvědomila, že mě kniha nijak zvlášť nebaví. Chvilkami se to zlepšilo, třeba když se hlavní hrdinka přidá k Westovi a jeho partě (tohle není spoiler, je to i v anotaci), ale většina knihy za mě byla nuda. Málo akce, málo propracovaný svět, skoro žádné charaktery a celkově mi to přišlo plytké?? a jsem z toho docela smutná, protože piráti je dosti neokoukaná záležitost.

Velký problém jsem měla i s romantickou linkou. Já věděla, že tady nějaká má být, takže jsem byla napjatá, kdy tam uvidím ty krůčky po cestičce lásky, jenže nic takové jsem neviděla. Jasně, love interest Fable byl jasný snad od první kapitoly, co se tam objevil, ale tu jejich romanci jsem jim zkrátka nežrala. A já prostě ve fantasy chci někoho shipovat, a tady ta dvojice má můj nejméně oblíbený druh romance - láska odnikud. Ano, jejich polibek byl originální (ale zas né tak boží, jak spousta říkala), ale já jim to prostě nevěřila.

Je to jako u Milosrdné vrány... námět super, ale zpracování pokulhávalo. Postavy mi k srdci nepřirostly, protože o většině nic moc nevím a na začátku mě to hodilo do rozjetého rychlíku, který v jednu chvíli zastavil, já přestoupila na osobák a konečně jsem tu jízdu (příběhem) začala chápat.

Cliffhanger na konci asi někoho mohl naštvat, ale mě to bylo jedno, protože jsem víceméně byla už dlouho rozhodnutá, že se do dalšího dílu (a zároveň závěrečného) pouštět nebudu. A taky jsem konec a velký wow odhadla, ale to je jedna z mála věcí, které knize nevytýkám. Paradoxně ale musím říct, že jsem knihu přečetla za jeden den!! A ne, nebylo to kvůli tomu, že bych měla deadline, vlastně už ji mám pár týdnů přečtenou. :D

Knihu jsem dostala v rámci #spoluprace @humbook @albatrosmedia

Komentáře (0)

Přidat komentář