Nádherné počtení

recenze

Třeťák (2021) 5 z 5 / ema.art
Třeťák

Knížka Třeťák je jedna z nejlepších českých knížek, co jsem kdy četla. Ne že by to bylo tím, že já čtu spíše zahraniční, ale tím, že je prostě skvělá.
Je velmi čtivá, opravdu se hodně dobře čte. Je to takový ten pocit, kdy se vám to čte tak skvěle , že dostanete takový ten příjemný pocit a vyloženě se těšíte, až se znovu začtete. Opravdu mistrově lehce a zároveň napínavě napsaná.
Co se děje týče, nemám žádné výtky. Originální a zároveň v českém prostředí první svého druhu problematika transgenderu je napsaná a vsazená do děje super způsobem. S dvěma hlavními postavami se lze lehko ztotožnit, i když jejich problémy jsou rozdílné. Také jsou obě sympatické a jejich osobnosti jsou také dobře rozepsané.
Zvláště s Míšou si mám co říct... kromě toho, že nejsem trans, máme úplně všechno stejné. Dlouhé blond vlasy, modré oči, vysokou postavu, rodiče, pokoj, lásku ke klavíru, lásku ke knížkám, lásku ke kreslení, oblibu ve světle modré a taky jsem na holky jako ona. Jo tohle bylo trochu mimo kontext, ale i tak prostě jsem tím chtěla říct, že postavy jsou skvělé.
Některé ty překlepy odpustím, kamarádka mi vysvětlovala, že ji Ella vysvětlila, jak to bylo. I kdybych to nevěděla, stejně bych dala plný počet, protože je to prostě skvělá knížka.
Po jejím dočtení jsem vyloženě měla velký úsměv na tváři a byla jsem nadšená.
10/10

Komentáře (0)

Přidat komentář