Na život a na smrt – thriller s romantickou linkou

recenze

Na život a na smrt (2021) 4 z 5 / Kizuizi
Na život a na smrt

Kira Vanceová je soukromá vyšetřovatelka, která pracuje společně se svým mentorem Olliem. Shání pro něj různé důkazy a velmi ráda by se seznámila s jejich „šéfem“, Brockem Loganem. Logan je PAN právník, a právě pracuje na případu obviněného lékaře. Kiře se přání splní a s Loganem se seznámí, ale za velmi vyhrocené situace, při níž je Ollie zastřelen, Kira zraněna a Logan postřelen. Někdo očividně nechce, aby se případu věnovali...

Toto bylo mé první setkání s autorkou, i když je kniha Na život a na smrt už druhou, ze série o bodyguardech z Wolfe security. A jaké naše seznámení bylo?

Musím přiznat, že překvapivě velmi dobré. 360 stran nesmírně čtivého, ale i zábavného thrilleru, bylo protknuto i romantickou linkou, která sice v příběhu nepřevažuje, ale je poměrně intenzivní a knize dodává velmi zajímavý náboj (a místy i dosti žhavý). Zároveň je to zajímavý pohled do života bodyguardů i soukromých vyšetřovatelů, kdy jejich spolupráce (vyšetřovatel pod ochranou bodyguarda) je velmi komplikovaná.

Opravdu hodně se mi líbily postavy, zvlášť postava Kiry. Samostatná mladá žena, která pracuje sama na sebe, dokáže se poprat se životem a velmi nerada si nechá do něčeho mluvit. A tím, že jí je přidělena ochranka, nastává velký problém. Kira se odmítá podřídit, a tak dostává do nepříjemných situací nejen sebe, ale i svého pohledného bodyguarda. Jejího ochránce vytáčí její paličatost, ale zároveň se mu Kira velmi líbí. Avšak je to profesionál, který ví, kde je jeho místo.

Myslím si, že kniha bude spíš pro ženy, ale líbit se bude každému, kdo má rád zajímavé thrillery a nevadí mu romatická linka. Já osobně mohu knihu doporučit a rozhodně se poohlédnu i po předchozí autorčině knize (Oko za oko; Metafora 2019).

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Grada (Metafora)

Komentáře (0)

Přidat komentář