Na vlnách dobrodružství

recenze

Rebelové vln (2018) 5 z 5 / Kikina182
Rebelové vln

Ostrov Loray se konečně chystá podepsat mírovou smlouvu s Agridem. Jenže během mírových jednání zmizí agridský posel a Agrid samozřejmě obviní piráty, kteří prodávají magické rostliny, jež jsou v jejich zemi považovány za kacířství a urážku Boha.

Lu však věří, že piráti s tím nemají nic společného a celý únos zinscenoval Agrid. Předpokládá, že jediný způsob, jak zabránit občanské válce je najít uneseného a prozradit celý komplot radě. Sama to však nedokáže, a tak se rozhodně osvobodit z vězení piráta Vexe, který má kontakty, díky kterým by ho snad mohl vypátrat.

Mezitím v Agridu dostává princ Benat od svého otce za úkol přijít na to, jak využít zakázanou magii a najít lék na třesavku, která sužuje zemi. Ben je tímto úkolem zděšen, ale zároveň ho na práci s magickými rostlinami něco neskutečně láká. Navíc věří, že vyléčením této nemoci, by mohl lidem dokázat, že magie není špatná.

Od Sary Raasch jsem už četla její první sérii Sníh nebo popel a bohužel mě nenadchla tolik, jako většinu čtenářů. Ovšem podle ohlasů měla být kniha Rebelové vln ještě mnohem lepší a po přečtení anotace, která zněla naprosto úžasně, jsem věděla, že si ji musím přečíst. Ale pro jistotu jsem do této knihy nešla s tak velkým očekáváním, jako do autorčiny první knihy.

Příběh se zaměřuje na tři hlavní postavy, Vexe, Lu a Bena, a jelikož se většinou nevyskytují ve stejném čase na stejném místě, tak se v příběhu jejich pohledy střídají. Není však vyprávěn z pohledu první osoby, jak bych čekala, ale v er formě. Což překvapivě knize vůbec neuškodilo, protože i tak se autorka docela podrobně rozepsala o jejich nejniternějších pocitech.

Stejně jako u knihy Sníh nebo popel jsem měla ze začátku trošku problém se do knihy začíst. Ovšem na rozdíl od této knihy, kde mě tenhle problém provázel celou dobu, byl v tomto případě trochu nudnější pouze začátek. Po nějakých padesáti stranách jsem se do knihy úplně ponořila a hltala jsem jednu stránku za druhou.

Myslím, že jistou zásluhu na tom, že jsem Rebely vln zhltla docela rychle má příběh, který je jednoduše úžasný. V autorčině předchozí sérii byly jasně vidět stereotypy a nebylo těžké uhodnout, jak bude příběh pokračovat. Tady je to však něco úplně jiného.

Příběh, který kniha vypráví, je mnohem promyšlenější a také opravdu originální. Je pravdou, že téma pirátů není v literatuře moc časté, ale i kdyby bylo, tak věřím, že tahle kniha by byla v top pětce. Tenhle příběh je totiž vážně úžasný a neskutečně mi přirostl k srdci.

Velkou radost jsem v případě této knihy měla z postav. Stejně jako příběh jsou i postavy promyšlené do nejmenších detailů a člověku skoro připadá, jako kdyby byl na čaji se skutečnými lidmi a nečetl knihu s fiktivními postavami.

Obzvlášť jsem pak nadšená z hlavní hrdinky Lu. Ať už jsem četla sebelepší knihu, tak skoro vždycky mi něco vadilo na hlavní hrdince. Když nebyla úplně pitomá nebo naivní, tak měla nějakou neuvěřitelně otravnou vlastnost. Ovšem Lu je mi neuvěřitelně sympatická a má skvělý a domyšlený charakter. A za to autorce tleskám, protože je jedna z mála lidí, kterým se povedlo vytvořit skutečně kvalitní hlavní hrdinky.

Ať už se vám líbila nebo nelíbila autorčina předchozí série, tak knihu Rebelové vln doporučuji všemi deseti. Je to vážně úžasná kniha, která se vám podle mě zalíbí. Obzvlášť, pokud vás zaujalo téma pirátů. Vlastně jediné, co se mi v případě této knihy nelíbí je, že si na druhý díl nějakou tu chvíli počkám. Ale věřím, že v tomto případě bude to čekání stát za to.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji nakladatelství Albatrosmedia - CooBoo.

Komentáře (0)

Přidat komentář