Na mě až moc dokonalosti a sebevědomí. A hříšných činností…

recenze

Divoká říše (2022) 4 z 5 / princeznazknih
Divoká říše

Za možnost číst knihu o něco dřív a za poskytnutí recenzní eknihy děkuji @humbook a #humbookblogeri

Brexley je holka s nosánkem docela hore, Caden zase nemá úplně koule, Warwick je děsně tajemný. Celá kniha vzbuzuje dojem velkého klišé: všichni jsou krásní, dobře stavění, silní, mocní, neporazitelní, dokonalí, sebevědomí jim sahá až do nebe. Ale i tak má ta kniha něco do sebe. Baví mě prostředí Budapešti, ze začátku, rozdělení světa a jeho historie celkově, systém fae, jejich ras a magie, systém vězení a jeho pravidel. A co se mi líbí snad úplně nejvíc, je fakt, že Brex není holka, které je souzeno zachránit svět (asi ale jen prozatím, hádám). Jí je max tak umožněno zachránit si holý zadek ve vší té špíně a nepravosti vězeňského světa. A to se mi na tom tak líbí!
Četla jsem, že tahle kniha je případ, kdy byste spojili dohromady Maasovou a Kristoffa. A musím souhlasit. I když si troufám říct, že ani Maasová hned tak zrazu nepíše o sexu a podobně, tady autorka vzala intimní scény nebo i jen řeči o nich docela hopem. Je to dost záživné a postupem knihy to jde dál a dál. A přiznávám, že mi to úplně nevadí, ale v kombinaci s tím, jaké tělesné proporce postavy mají, to bylo občas takové krkolomné. Mimo to mi kniha přišla ještě jako kombinace Divergence, Ranhojičky a Dědictví krve, od každého trochu.
Kniha se četla perfektně, mělo to náboj a nápad, ráda jsem se tou knihou probírala, byly pasáže, které mě bavily víc než jiné, a končilo to velmi otevřeně. Když už bych neměla jiný důvod, do dalšího dílu bych se pustila už jen kvůli Kiliánovi. Takže… knize uděluju hodnocení čtyř hvězd, protože na mě ta kniha měla nos dost nahoru, ale jinak mě moc bavila. A těším se na další díl! Jo a fakt skvělá obálka!!


Divoká říše Divoká říše Stacey Marie Brown

Romantická i akční fantasy z dystopické Budapešti, kterou rozdělila válka lidí a víl. Poté, co bariéra mezi Zemí a Nezemí padla ve vílích válkách, balancuje Budapešť na okraji propasti. Nenávist mezi vílami a lidmi sílí a hroz... více


Komentáře (0)

Přidat komentář