My všichni neřádi - YA fantasy

recenze

My všichni neřádi (2023) 5 z 5 / Kizuizi
My všichni neřádi

Brzy vyjde Krvavý měsíc, a to znamená jediné - sedm mladých lidí z města Ilvernath bude vybráno, aby se utkalo ve smrtelném boji. Vítěz získá pro svou rodinu neomezenou vládu nad mágií, poražení umírají a jejich rodiny se musejí podřídit vládnoucí rodině. Tentokrát to bude ale trochu jiné, o boji už ví i okolní svět...

Tohle je opět jedna z těch knih, u kterých vždy doufám, že si jí některé naše vydavatelství vybere a přeloží ji. Protože jakmile jsem viděla že je o magii, věděla jsem, že si ji chci přečíst.

My všichni neřádi je první ze dvou dílů této minisérie a já už teď můžu říct, že se neskutečně těšim, až se mi do ruky dostane pokračování, protože TOHLE je naprosto SUPER! Je to přesně ta kniha, kterou nechcete odložit, ale zárověň se vám naprosto příčí představa, že ji dočtete.

Napínavý děj se dělí na čtyři vypravěčské linky - každý z vypravěčů je jeden z mladých, kteří by mohli být vybráni svou rodinou jako zástupci pro turnaj. Čtenář je tak seznámen s jejich různorodými pocity (obavou z neúspěchu, touhou po uznání či slávě, nechutí se účastnit), ale také s historií každé z rodin.

Já jsem naprosto nadšená - líbí se mi svět, postavy, to jak se tu pracuje s mágií, jsem nadšená z čarotvůrců... je to prostě skvělé! Děj je napínavý, svižný, akční, a není nouze o nečekané zvraty a různá překvápka. Nechybí ani lehce romantická linka, ale rozhodně nečekejte pohádku - je to drsné, krvavé, občas drobátko nechutné. Přece jen je to boj o život...
Jedinej malinkatej problém mám se slovem "mágie" (ano, s tím dlouhým "á"), ale jak jsem se zprvu u něj zastavovala, postupně jsem si zvykla a bylo to v pohodě.

Konec je šokující a, jak už jsem zmínila, na pokračování si musíme počkat, ale...! Fakt to za to stojí a věřím, že budete taky nadšeni jako já.

Za recenzní výtisk děkuji vydavatelství Host.

Komentáře (0)

Přidat komentář