Mrtvá holka, dobrá holka (2. část) - YA thriller

recenze

Mrtvá holka, dobrá holka – část druhá (2023) 4 z 5 / Kizuizi
Mrtvá holka, dobrá holka – část druhá

Za recenzní výtisk v rámci spolupráce děkuji nakladatelství Grada (Cosmopolis)

Vrah zvaný LP měl být kdysi dopaden a sedět ve vězení, jenže Pipa si myslí, že vrah je ve skutečnosti někdo jiný. Podaří se jí tuhle doměnku dokázat a nepřijít při tom o život?

Druhá část třetího dílu mě trochu potrápila, jelikož se ke mně nechtěla dostat, a tak to čekání na finále bylo o něco napínavější. Ale konečně je má dušička spokojená, protože mám dočteno!

Předchozí část končila velmi dramaticky, a tak tento díl začíná opravdu svižně. Podle mne se tu Pipa malinkato mění, což nechápu proč - jenže ona se celkově v tomto třetím pokračování vůbec změnila. Občas je její chování až extrémní (i když musíme přihlédnout k dramatickým událostem).
Je ale pravda, že tahle druhá část mi přišla lepší a zajímavější, až mi v závěru bylo skoro líto, že už je konec. (Ale ne, nemyslím si, že by tahle série měla pokračovat.)

Příběh je čtivý, svižný, napínavý a dramatický. Pipa je rozhodnutá vyřešit zločin za každou cenu, a když říkám za každou, myslím to doslova. Její úmysly jsou odvážné a řekla bych, že není možné se jí divit, jelikož jí jde opravdu o život. Bohužel jí ale nikdo nevěří. A jestli to všechno dopadne dle jejích představ? To už si musíte přečíst sami.

Tato část je rozhodně nutností pro všechny, kteří četli část první, jinak by příběh nebyl ucelený. Sérii celkové hodnotím velmi kladně, ale nejlepší mi přišel díl první. A i když je třetí malinko slabší, jsem moc ráda, že jsme se ho dočkali.

Komentáře (0)

Přidat komentář