Milé a vtipné oddechové čtení

recenze

Korunní princezny (2023) 3 z 5 / Local_Bunny
Korunní princezny

3.5
-
Korunní princezny měly skvělý námět, ale zpracování trošku pokulhávalo. Na začátek ale musím uznat, že kniha se čte sama, kapitoly rychle ubíhají a jako bonus je v knize příjemný a nenucený humor.

Máme zde dvě hlavní hrdinky - Rose a Wren, které jsou sice dvojčata, ale nikdy se nesetkaly. Rose je princezna, která má jednou usednout na trůn jako královna země a Wren je čarodějka, která to naopak má vše překazit. Výměna ovšem nejde úplně podle plánu. Obě rychle narazí na obrovské problémy a dojde jim, jak složitý život ta druhá ve skutečnosti vedla. Nicméně zde přišel i můj první problém s knihou.

Wren se na roli své sestry připravuje celý život, ale vůbec připravená není. Dělá zbytečné chyby, nehlídá se, prostě jsem ji to nevěřila. Zhýčkaná Rose naopak velmi ochotně uvěří pro ní naprosto cizím lidem, kteří ji přednesou novou pravdu. Obě měly své chyby a tak jsem si moc k ani jedné nenašla cestu, nicméně Wren mi asi přišla trošku sympatičtější, jelikož Rose má ve zvyku neustále fňukat, vše si přivlastňovat a stěžovat si, jak život není fér.

Skvělé byly naopak vedlejší postavy. Celeste a Shen měli velký prostor v ději, jelikož naše hrdinky provází a já si oba neskutečně oblíbila. Celeste je taková držka, která si i přes své postavení u dvora nic nenechá líbit. Shen je zase dobrák od kosti, který oplývá humorem, naší princeznu chrání za každou cenu a ve všem ji pomáhá. Také mě hodně bavilo rozděleni děje na dvě linky. Čtenář tak vždy věděl, co se na které straně děje a měl přehled. Rosina mě ironicky bavila víc, jelikož jsme se dozvídali hrozně moc příběhů o historii země a postupně přicházeli na to, o čem celá zápletka je a dostali jsme i druhou, utajenou verzi. Tenhle nápad se mi líbil, jak to měl guvernér skvěle vymyšlené a jak celému světu dokázal zamotat hlavu.

Závěr knihy mi přišel dost zbrzklý, takové honem honem a konec. Klidně bych to více natáhla, čtenář ani nezaznamenal, že se něco děje a ono už to skončilo.

Za mě si tedy autorky mohly více pohrát s příběhem, trošku lépe zpracovat charaktery hlavních hrdinek a mohla to být skvělá kniha.
-
za knihu děkuji @humbook_blogeri #spoluprace


Korunní princezny Korunní princezny Catherine Doyle

Wren Greenrocková odjakživa ví, že jednoho dne nahradí svou sestru, korunní princeznu, na jejím místě v paláci. Od narození ji trénují k tomu, aby se vrátila tam, kde zemřeli její rodiče, a zmocnila se jediného člověka, který tehd... více


Komentáře (0)

Přidat komentář