Matčina hra – psychologický román

recenze

Matčina hra (2019) 4 z 5 / Kizuizi
Matčina hra

Emily se na jedné akci seznámí s Adamem. Adam je pro ní určitě TEN pravý; miluje ho, tráví s ním veškerý volný čas, je to její spřízněná duše. A chce jí seznámit i se svou matkou Pammie, takže se vztah jistě vyvíjí tím správným směrem. Pammie Adama také miluje, a chce pro něj jen to nejlepší. Ale zdá se, že Emily se k Adamovi nehodí...

Nedávno jsem četla autorčinu novinku s názvem Nevlastní sestra, která se mi sice líbila, ale čekala jsem něco malinko jiného. Ovšem u Matčiny hry jsem již naprosto spokojená.

Tento psychologický román jsem slupla za jedno odpoledne a bylo to parádní počtení. 350 stran, rozdělených do kapitol, nabízí skvěle napsaný příběh jedné mladé ženy, která najde lásku svého života a těší se, až uslyší svatební zvony. Jenže nic není tak jednoduché, a tak se zde rozvíjí velmi zvláštní vztah s budoucí tchýní, která svého syna potřebuje vždy v ten nejnevhodnější okamžik.

Ústřední téma knihy je manipulace, a myslím, že autorka ji popsala naprosto skvěle. Celý příběh je vyprávěn z pohledu Emily; sledujeme tak její štěstí z nové lásky, snahu zalíbit se budoucí tchýni, ale také stres či zklamání z nepochopení, nebo vlastní zpochybňování. Postava Emily je skvěle napsána a mohu Vám prozradit, že ji budete chvíli litovat, chvíli nad ní budete kroutit hlavou. Konec je velmi překvapivý, a to i přes to, že nás autorka na něj svým způsobem už předem připravila.

Pokud máte chuť na skvělý psychothriller, od kterého se nebudete moct odtrhnout, rozhodně Vám Matčinu hru doporučuji.

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Grada (Cosmopolis)


Matčina hra Matčina hra Sandie Jones

ON TĚ MILUJE: Adam zbožňuje Emily. Emily je přesvědčená, že Adam je perfektní muž, jakého nevěřila, že někdy potká. ALE ONA TEBE NE: Ve stínu číhá soupeřka, žena, kterou s jejím milovaným spojuje hluboké pouto. NIC JI NEZAST... více


Komentáře (0)

Přidat komentář