Lhát se nemá – druhý díl thrillerové série

recenze

Lhát se nemá (2022) 3 z 5 / Kizuizi
Lhát se nemá

Mladá aktivistka, která pátrá po příčinách úhynu zvěře v přírodě nedaleko Tucsonu, při jednom svém výletu zemře. Její smrt se vyšetřuje až moc dlouho, ale pak se do případu vloží specální jednotka FBI v čele s Mattem Costou, která vyšetřuje podvody v místní firmě a najde u obou případů podežřelé spojitosti...

První díl této série (Třetí na řadě) nebyl nikde moc vidět, ale mne upoutal svou obálkou. Případ se mi líbil, jen byl poněkud protáhlejší začátek, a tak jsem doufala, že u druhého dílu, se to už zlepší.

Lhát se nemá, tvrdí název knihy, tak tedy ani já lhát nebudu a bohužel musím poznamenat, že mě kniha trochu zklamala. Případ jako takový by zajímavý byl - zaobírá se vážným tématem znečišťování přírody, a také obchodem s lidmi (hlavně s dětmi). Jenže ani tentokrát není začátek svižný, a vzhledem k neveselým tématům, to nepůsobí na čtenáře moc povzbudivě.

Hlavní dvojici – Matt Costa a Kara Quinnová – známe už z minula (ale pokud chcete číst knihu samostatně, není problém, hlavní body jsou zde shrnuty); dva samostatní jedinci mezi nimiž to pořádně jiskří. Kara tentokrát pracuje v utajení, jenže právě ona některé věci dost těžko snáší, a tak se Matt, jakožto její nadřízený (kterého Kara nechce poslouchat) dost „zapotí“.

Byla by to svělá kniha, kdyby nebyl ten dlouhý, místy nezáživný začátek, a hlavně kdyby se v knize neopakovala pořád ta samá shrnutí (třeba když některá z postav vzpomíná). Můj názor tedy je, že je to takový průměr... bohužel. Ale budu pořád doufat, že třetí díl už snad bude lepší.

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Grada (Metafora )

Komentáře (0)

Přidat komentář