Lhát se nemá přehled

Lhát se nemá
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/493524/bmid_lhat-se-nema-FCT-493524.jpg 4 30 30

Drsná poušť. Vražedný gang. Začíná závod s časem… Když v oblasti jižně od Tucsonu začne z neznámých příčin hynout divoká zvěř, mladá aktivistka z místní univerzity se sama vydává do hor zjistit víc. Vzápětí je ale i ona nalezena mrtvá a tucsonská policie s vyšetřováním případu rozhodně nespěchá. Mobilní vyšetřovací jednotka vedená samotářským agentem FBI Mattem Costou a svéráznou policistkou Karou Quinnovou však zareaguje okamžitě. Vyšetřovatelé do města dorazí v utajení a s cílem získat nová vodítka se infiltrují do rafinerie mědi. Důkazy, které tam najdou, je zavedou do nehostinné arizonské pouště… Costa a Quinnová pročesávají zdecimovanou krajinu, která nepřestává vydávat svědectví o zločinech mnohem vážnějších, než se zprvu zdálo – obchodu s bílým masem i dalších nevyřešených vražd. Jak počet obětí narůstá, dochází jim, že tento případ skrývá daleko více, než si mysleli. Není ale cesty zpět, hodiny tikají a agenti musí odhalit původce vražedného běsnění dřív, než přijdou o život další nevinní lidé… nebo oni sami.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Metafora
Originální název:

Tell No Lies , 2021


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lhát se nemá. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

soukroma
13.04.2023 2 z 5

Nakonec úplně stejný "zážitek" i vlastně hodnocení jako u předchozí knihy. Zde sice zajímavý - dle anotace - námět i místo (Arizona, kousek od hranic s Mexikem), ale provedení to opět zcela zabilo. Autorka se vší silou snaží všechny své postavy představit na prvních pár stránkách, což se jí nemůže povést s kvalitním dopadem na čtenáře - tolik různých postav, šarží, z různých míst, patřících pod různé organizace, s různými zájmy, někdo ještě v utajení, někdo možná hraje na dvě strany, přitom mají povětšinou pracovat jako jeden velmi nesourodý tým, jenž (ale v podstatě úplně na pozadí) má i vyšetřovat úvodní úmrtí. K druhé vraždě po velké nedějovosti dochází ve třetině dlouhatánské knihy, do kdy jsem se ani ve jménech nezorientovala... Ne a ne.

moudivlacek
20.03.2023 4 z 5

Drsný případ, který začíná vraždou mladé ekologické studentky. A i když její smrt je tragédie, FBI vyšetřuje možnou ekologickou katastrofu. Mattův tým se pouští do boje. Někteří agenti pracují v utajení, stejně jako přidělená Kara. Je to boj na dlouhý čas, přibyde pár mrtvých, klaďasové se mění v záporáky. Musíme se sklonit nejen před bolestí a utrpením dospělých. Dějové linky se neustále třepí, aby se pak ve finále spojily a téměř vše vysvětlily. Je tu i vztah nevztah Matta a Kary. Název knihy tentokrát hodně napovídá a radí.
Kdyby byl nějaký další díl, šla bych do něj.


Jenny46
14.02.2023 5 z 5

Když jsem viděla hodnocení tak se mi moc nechtělo do 2 dílu..
Ale první díl se mi moc líbil, zkusila jsem pokračování a určitě nejsem zklamaná.
Začátek je pomalejší, ale za to složitější kriminální případ je několik dějových linii...
Kniha je plná tajemství a napětí odehrává se v Arizoně. Vyšetřovací tým je sympatický, těším se na pokračování

všechny komentáře

Související novinky (1)

Láska a jiná slova, Smějící se bestie a dalších 60 knižních novinek (17. týden)

24.04.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy. Přidejte citát.


Zfilmováno

Lhát se nemá (2002)


Kniha Lhát se nemá v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených35x
v Doporučených1x
v Knihotéce68x
v Chystám se číst37x
v Chci si koupit13x
v dalších seznamech2x

Štítky knihy

vraždy agenti, agentky FBI zločiny Arizona

Autorovy další knížky

Allison Brennan
americká, 1969
2020  82%Třetí na řadě
2022  71%Lhát se nemá