Láska není loterie

recenze

Štěstí v lásce (2019) 3 z 5 / Kikina182
Štěstí v lásce

Maddie to nemá ve svém životě lehké. Její rodiče mají finanční potíže, kvůli kterým se často hádají. Věnuje tedy veškerou svou energii do své práce v zoo, kterou doopravdy miluje a do studia, aby získala stipendium na své vysněné univerzitě.

Má všechno naplánováno, ale když se její kamarádky neukážou na narozeninové oslavě, udělá něco, co by nikdy neudělala. Koupí si za své poslední peníze tiket. Nepochybuje o tom, že udělala tu největší hloupost na světě. A po chvíli na lístek do loterie úplně zapomene. Ale pak najednou zjistí něco neuvěřitelného, vyhrála.

Víc jak třicet milionů je odpovědí na mnoho problémů Maddie a její rodiny. Ale zároveň to k ní také přitahuje nečekanou pozornost, ze které rozhodně není nadšená. Její kamarádky ji ale i přes tuhle zprávu berou takovou, jaká byla vždycky. Stejně tak její spolupracovník Seth ze zoo, kterému se bojí o téhle úžasné novince říct, že strachu, že by ji mohl začít vidět jinak.

Zatím jsem se ještě nedostala k tomu, abych si přečetla všechny knihy od Kasie West, ale z toho, co jsem přečetla, vím, že je to opravdu skvělá autorka oddechovějších romantických knížek. A stačilo mi to k tomu, abych si její příběhy opravdu oblíbila. Nepochybovala jsem o tom, že její novinka dosáhne stejné kvality jako předchozí tituly.

Stejně jako ostatní knihy od Kasie West je i Štěstí v lásce napsána v ich formě z pohledu hlavní hrdinky. To ale není jediné, co se nezměnilo. Jako obvykle je její kniha neuvěřitelně čtivá. Styl psaní dokáže člověka pohltit a už nepustit. A v případě tohoto titulu to ještě umocňují krátké kapitoly, díky kterým je na první pohled jasné, že jedna kapitola zkrátka nestačí.

Námět se mi opravdu moc líbí. Řekla bych, že v Americe není toto téma žádnou novinkou, ale nepamatuji si, že by u nás nějaká taková kniha vyšla, takže pro mě je to docela originální. Přestože se mi námět líbí, tak u zápletky je to trochu horší.

Nemůžu říct, že by byl příběh špatný, ale není ani nějak extra promyšlený. V podstatě se točí kolem dvou témat, peněz a lásky. Není to vysloveně špatně, ale nemá to žádnou hloubku. Přijde mi, že se z toho dalo vykřesat mnohem víc, než se v knize objevilo. Navíc je už od první kapitoly v podstatě jasné, jak nakonec příběh skončí, což také není úplně nejlepší, ale tak trochu jsem to u této autorky čekala.

Myslím si ale, že příběh hodně kazí postavy. Nebo abych byla přesnější hlavní hrdinka. Chápu, že když člověk přijde k velkým penězům, je docela dost možné, že jim podlehne. Ale k této postavě mi to zkrátka nešlo. V podstatě vůbec nepřemýšlela o tom, jak nakládá se svými penězi a chovala se dost lehkomyslně, což absolutně odporovalo tomu, kým byla před tím, než peníze vyhrála. Takový obrat zkrátka nebyl přirozený.

Jinak bych ale řekla, že autorka popsala postavy doopravdy dobře. Ať už co se týká jejich vzhledové, tak povahové stránky. A i když se jednalo o vedlejší postavy, měly jasně dané příběhy a autorka se nebála trochu zamíchat s tím, jaké role dané postavy hrají. U většiny nebylo jasné, jestli jim Maddie může ve skutečnosti věřit a to se mi opravdu moc líbí, protože to odráží život.

Knížka se mi líbí, ale i vzhledem k tomu, že beru Kasie West jako hodně oddechovou četbu jsem zkrátka čekala víc. Sice jsem nepočítala s originálností ani nepředvídatelností, ale i tak jsem zkrátka počítala s něčím víc.

Jedná se o skvělou knihu, ale na poměry Kasie West je docela průměrná. Jsem opravdu ráda, že jsem si ji přečetla a určitě za to přečtení stojí. Její předchozí knihy mi ale přijdou mnohem lepší. Ovšem pokud hledáte něco opravdu nenáročného, tak vám ji určitě můžu doporučit.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji nakladatelství Albatrosmedia - CooBoo.

Komentáře (0)

Přidat komentář