Který je ten pravý?

recenze

Na jedné vlně (2021) 4 z 5 / Kikina182
Na jedné vlně

Bailey miluje klasické filmy. Díky své posedlosti se přes internet seznámila s filmovým nadšencem Alexem, do kterého se beznadějně zamilovala. Láska přes internet však nikdy nemůže fungovat, obzvlášť když oba dva žijí někde úplně jinde. Až na to, že když se přestěhuje ke svému otci, jsou najednou ve stejném městě. Jenže Bailey si není jistá, jestli ten kluk, kterého zná z internetu je tak skvělý i ve skutečnosti. A tak mu to ze strachu neřekne.

Bailey s ním tedy dál komunikuje pouze přes internet a mezitím si snaží vybudovat v Kalifornii život, o kterém Alexovi nic neřekne. Není to ale pro ni vůbec lehké. Pracuje totiž v muzeu a neskutečně jí leze na nervy Porter, který dělá v muzeu ochranku. Bailey ale brzy pozná, že známé rčení, že láska a nenávist jsou jen dvě straně jedné mince, jsou pravdivé.

Příběh je napsaný v ich-formě z pohledu hlavní hrdinky Bailey. Autorka má skvělý styl psaní, takže není nejmenší problém se do knihy začíst a neustále otáčet na další a další stránku. Pomáhá tomu i to, že kromě klasických vypravovacích kapitol kniha obsahuje i výseky z internetové konverzace mezi Bailey a Alexem. A nechybí ani citáty z různých filmů. Je to skvělé doplnění knihy, které nejen že příběhu přidává na čtivosti, ale zároveň má pro něj větší význam.

Kniha se snaží o atmosféru tajemna, ale bohužel to nefunguje. Nemůžu říct, že by byl příběh nějak originální, spíše je předvídatelný. To není u romantických příběhů vždy na škodu, ale v tomto případě, kdy se kniha snaží hrát na tajemnou stránku, to není úplně ideální.

I tak se mi ale kniha líbila. Příběh je příjemný a člověk si u něho skvěle odpočine. Navíc se tu objevují i opravdu originální scény a nechybí ani vtipné a zajímavé části. Vlastně je to až na tu předvídatelnost opravdu povedený příběh, který jsem přímo hltala.

Popisu postav nemám absolutně co vytknout. Jenn Bennett se povedlo každou perfektně vykreslit a dodat jim iluzi reálnosti. Žádná z postav nebyla perfektní, všechny měly silné a slabé stránky. Zároveň ale všem vetkala neskutečnou sílu, takže i přes své chyby byly sympatické a já se s nimi dokázala bez problému ztotožnit.

Na jedné vlně je skvělá kniha, která má jednu chybu. Bohužel se ale jedná o zásadný chybí. Když chce autor, aby se kolem knihy vznášela aura tajemna, tak zkrátka nemůže být předvídatelná do takové míry jako v tomto případě. Ale nebýt tohohle, jednalo by se o naprosto perfektní knihu. I tak vám ji ale určitě doporučuji. Za přečtení rozhodně stojí a možná, že problém s předvídatelností mám pouze já a vy si knihu absolutně zamilujete právě kvůli tomu.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji nakladatelství Albatrosmedia - CooBoo.


Na jedné vlně Na jedné vlně Jenn Bennett

Bailey „Mink“ Rydellová miluje klasické filmy a právě strávila několik měsíců zamilováváním se do vtipného filmového geeka, kterého zná jen online pod přezdívkou „Alex“. Teenagery dělí dvě odlišná pobřeží, dokud se Bailey nepřestě... více


Komentáře (0)

Přidat komentář