Krvavé tajemství - třetí díl detektivní série

recenze

Krvavé tajemství (2024) 4 z 5 / Kizuizi
Krvavé tajemství

Za recenzní výtisk v rámci spolupráce děkuji nakladatelství Albatros Media (Kniha Zlin)

Měla to být velká sláva, ale je z toho tragédie. Na večírku je nalezeno tělo zavražděné šestnáctileté dívky, která ten den slavila zásnuby. Podezřelých je mnoho, ale jeden přece jen tak nějak vyniká. Odhalí Kay Hunterová pravdu i tentokrát?

První dva díly této série se mi moc líbily, a to nejen dějem, ale hlavně kvůli hlavní postavě, vyšetřovatelce Kay Hunterové. Proto jsem samozřejmě nemohla vynechat třetí díl, jehož anotace je opravdu lákavá.

Krvavé tajemství si drží stejnou čtivost jako předchozí díly, ale dovolila bych si říct, že je lepší než díl druhý. Ne že by ten byl špatný, ale prostě tady jsem cítila nadšení už od prvních řádků.
Na této sérii se mi moc líbí že je akční, svižná, napínavá a hlavně se nezdržuje žádnými zbytečnými detaily. Kapitoly jsou krátké a tak se není čemu divit, že knihu přečtete "na jedno otevření". (Aspoň co se mé maličkosti týká.)

Hodně výrazná je tu hlavní postava Kay Hunterová, a tu jsem si oblíbila už jenom proto, že je to normální ženská, žádná superhrdinka. Každý díl se věnuje i jejímu soukromí, a tak má čtenář možnost poznat nejen její blízké, ale její starosti, osobní pocity, radosti i selhání.

Příběh čtenáře přivadí do společnosti smetánky jedné "vesničky" a tak je už od začátku jasné, že se bude muset jednat "v rukavičkách", protože tady zná každý někoho na vyšších místech. A věřte mi, že je děj místy až "děsivý", protože jsou věci, které by neměly být upřednostňovány.

Krvavé tajemství je prostě parádní jízda od začátku až do konce, a já jsem už teď moc zvědavá, co nám (a hlavně Kay) autorka připravila na příště.

Komentáře (0)

Přidat komentář