Kruté požehnání - Emily Thiedeová

recenze

Kruté požehnání (2023) 4 z 5 / books.monca
Kruté požehnání

SPOILER
Nejprve chci moc poděkovat @hostbrno za knihu na recenzi.

Moje recenze:
Tohle byla krásná a originální YA fantasy s romantickou linkou. Hlavním poselstvím této knihy bylo přátelství, což se mi moc líbilo. Na tuto knihu jsem se velmi těšila a naštěstí mě nezklamala. Příběh byl plný zvratů a i když místy byl děj pomalejší, čtení mě bavilo.

Hlavní hrdinku Alessu si vyvolili bohové, ale dostala od nich krutý magický dar, aby chránila lid a spasila ostrov Saverio. Vybrat toho správného manžela je ovšem mnohem těžší, než Alessa očekávala. Své vyvolené totiž zabíjí pouhým dotykem. A zdá se, že dokud se nenaučí svůj dar ovládat, bude je zabíjet dál. Lidu dochází trpělivost, za branami Cittadelly doutná povstání a Alessini vojáci se obrátí proti ní. Proto Alessa v zoufalství a ve strachu o život přinutí neochotného pouličního rváče Danta, aby se stal jejím osobním strážcem. Dante však také skrývá nebezpečná tajemství. Bude tím, kdo Alesse pomůže ovládnout její dar? Nebo se naopak stane její zhoubou?

Hlavní hrdinka nebyla žádná vystrašená dívka. Byla sarkastická, obětavá a odvážná, všechny tyto vlastnosti k ní moc seděly, a proto jsem si ji oblíbila. I hlavního hrdinu jsem si velice oblíbila. Tohle jsou přesně ti hlavní hrdinové, které chcete mít v knize. Líbilo se mi jejich pošťuchování a humor a už se moc těším, až zjistím, jak jejich příběh pokračuje.

Konec zůstal otevřený a napínavý. Určitě se chci pustit do závěrečného dílu této duologie.
Tuto knihu vám moc doporučuji.

Komentáře (0)

Přidat komentář