Krutá hra – návrat do mrazivých Helsinek

recenze

Krutá hra (2021) 4 z 5 / Kizuizi
Krutá hra

Je zima, konec listopadu a policejní inspektorka Jessica Niemi dostává na starost nový případ. Dva finští blogeři, Lisa Jamamoto a Jason Nervander, se již několik dní pohřešují. Naposledy byli viděni na křtu desky slavného rapera, a pak jakoby se po nich slehla zem. Ze začátku to všichni berou jako promyšlený tah, aby získali více sledujících, ale všichni zpozorní, když se u jednoho z nich na Instagramu objeví nová fotka s velmi temnou básní zvěstující smrt. A krutá hra může začít...

Od finského autora u nás v loňském roce vyšla kniha s názvem Věrný čtenář, která je prvním dílem ze série s vyšetřovatelkou Jessicou Niemi. Výborně napsaná kniha, která obsahuje nejen thrillerové, ale také psychologické, a místy i děsivé prvky. A proto jsem byla velmi zvědavá, co se v Kruté hře asi skrývá.

Přiznám se rovnou, že ač jsem se na knihu velmi těšila, i jsem se trochu bála. Po poměrně šokujícím konci předešlého dílu jsem Krutou hru začala číst velmi opatrně, ale obavy byly naprosto zbytečné. 450 stran neskutečně čtivého textu mě nadchlo, i když ubylo děsivých momentů a děj byl o něco klidnější – to ovšem neznamená, že byl méně mrazivý! Opět zde najdeme velmi kvalitní psychologické prvky a poměrně nečekaná odhalení. Kapitoly jsou krátké, což nás nabádá k tomu, přečíst si další, a další... a je to skvělá „jízda“!

Postavy zůstaly ve velké většině stejné, a děj mimo linii případu v podstatě navazuje na předchozí díl – i když s menším časovým odstupem. Hlavní hrdinka Jessica je sympatická, někdy hubatá i drzá, a také má i mnoho tajemství, které by neměl nikdo vědět. Ale práce policistky je pro ní vším a když se do případu zakousne, už se nepustí.

Pokud hledáte skvělý, mrazivý thriller, rozhodně mohu knihy Maxe Seecka doporučit!

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Grada (Cosmopolis).


Krutá hra Krutá hra Max Seeck

Inspektorka Jessica Niemi řeší další záhadu uprostřed mrazivých Helsinek. Tentokrát pátrá po dvou mladých blogerech, po nichž jako by se slehla zem. Oba mají desítky tisíc fanoušků – a na poslední fotce, kterou zveřejnili, je zach... více


Komentáře (0)

Přidat komentář