Krutá hra – návrat do mrazivých Helsinek

recenze

Krutá hra (2021) 4 z 5 / Kizuizi
Krutá hra

Je zima, konec listopadu a policejní inspektorka Jessica Niemi dostává na starost nový případ. Dva finští blogeři, Lisa Jamamoto a Jason Nervander, se již několik dní pohřešují. Naposledy byli viděni na křtu desky slavného rapera, a pak jakoby se po nich slehla zem. Ze začátku to všichni berou jako promyšlený tah, aby získali více sledujících, ale všichni zpozorní, když se u jednoho z nich na Instagramu objeví nová fotka s velmi temnou básní zvěstující smrt. A krutá hra může začít...

Od finského autora u nás v loňském roce vyšla kniha s názvem Věrný čtenář, která je prvním dílem ze série s vyšetřovatelkou Jessicou Niemi. Výborně napsaná kniha, která obsahuje nejen thrillerové, ale také psychologické, a místy i děsivé prvky. A proto jsem byla velmi zvědavá, co se v Kruté hře asi skrývá.

Přiznám se rovnou, že ač jsem se na knihu velmi těšila, i jsem se trochu bála. Po poměrně šokujícím konci předešlého dílu jsem Krutou hru začala číst velmi opatrně, ale obavy byly naprosto zbytečné. 450 stran neskutečně čtivého textu mě nadchlo, i když ubylo děsivých momentů a děj byl o něco klidnější – to ovšem neznamená, že byl méně mrazivý! Opět zde najdeme velmi kvalitní psychologické prvky a poměrně nečekaná odhalení. Kapitoly jsou krátké, což nás nabádá k tomu, přečíst si další, a další... a je to skvělá „jízda“!

Postavy zůstaly ve velké většině stejné, a děj mimo linii případu v podstatě navazuje na předchozí díl – i když s menším časovým odstupem. Hlavní hrdinka Jessica je sympatická, někdy hubatá i drzá, a také má i mnoho tajemství, které by neměl nikdo vědět. Ale práce policistky je pro ní vším a když se do případu zakousne, už se nepustí.

Pokud hledáte skvělý, mrazivý thriller, rozhodně mohu knihy Maxe Seecka doporučit!

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Grada (Cosmopolis).

Komentáře (0)

Přidat komentář