Křídla vážky

recenze

Křídla vážky (2022) 4 z 5 / Knihomol_ka
Křídla vážky

Když jsem poprvé na knihu narazila, bylo mi hned jasné, že si ji chci jednoho krásného dne přečíst. Po této knize jsem pokukovala vážně dlouho a pořád jsem čekala na správný čas. Tímto teda děkuji autorce knihy, že mě oslovila s nabídkou ke spolupráci.

Tahle kniha mě nejprve zaujala díky té nádherné obálce, kterou ilustrovala Jitka Příhodová.

Ráda vždy podporuji české autory a čtu od nich knihy. Podle anotace jsem byla zvědavá jaký příběh si pro nás autorka připravila.

Příběh byl velice čtivý a kdybych chtěla určitě ho dám na jeden zátah, ale chtěla jsem si ten požitek z knihy užít.

Elena, která od narození žije v Praze se musí, kvůli neshodám se svým otcem přestěhovat na vesnici poblíž Olomouce, ke své mamince.

Hlavní postava se seznámí s proslulým Tadeášem, o kterém se vykládají nepěkné věci.

Od začátku jsem nevěděla co si o Tadeášovi mám myslet. Přesto jsem byla z konce knihy vážně smutná

Já osobně jsem nečekala, že se budu u knihy tak dobře bavit ! Líbilo se mi, že nám autorka ukázala některé věci, o kterých jsem neměla ani tušení. Jedná se o scéně s čočkou a chlebem. (moje nejoblíbenější část) díky autore jsem se tedy dozvěděla, že v Praze absolutně neví, že k čočce patří chleba !

Někteří lidé knihu přirovnávají ke knižní sérii After. Tak možná trošku ano, ale tohle mělo krásný česky kouzlo.

Na to, že je to první kniha, kterou autorka napsala, tak klobouk dolů. Vážně jsem byla spokojená a užila jsem si to. Určitě bych sáhla po dalších knihách od autorky. Tímto ji přeji mnoho úspěchů se svou knihou a snad brzy v knihkupectví uvidíme další přírůstky.

Ještě jednou děkuji Míši, že byla tak hodná a poskytla mi svou knihu. Také děkuji, že byla ochotná a knihu se mnou probírala.

Komentáře (0)

Přidat komentář