Krása digitálního umění

recenze

Magické dimenze (2019) / RenataP
Magické dimenze

Máte v oblibě digitální umění?
Já jsem tedy moc neměla, ale tyto karty, knížečka a celkově atmosféra magických dimenzí mi notně zvrátila názor.

Vykládací karty magické dimenze jsou pro mne něčím zlomové. Digitálním obrázkům na kartám jsem se bránila, jejich uměleckou hodnotu přehlížela (ano, taková jsem!), ale tady se všechno asi definitivně zlomilo. Lightstar je umělkyně, o které jsem si poté i pár informací ráda našla.
Zkuste si ji najít!
Na stránkách www.lighstarcreations.com má hned úvodu i poselství a výklady svých karet pro rok 2019. Sympatická, klidná a tím více na mne dýchla atmosféra, za které tyto karty a obrazy musely vznikat. Umí nádherně realistické obrazy a přidanou hodnotou jsou pak dle mého barvy, záření, efekty s obyčejnými barvami! Něco navíc, něco, co vystupuje z obrázků až plasticky, a ano – věřím tomu, že její obrazy skutečně v reálu někde v galeriích působí neuvěřitelně a lidé před nimi dochází různých názorů a vnitřních stavů.
Máme co do činění s moudrou ženou.
No, a kdyby vám karty nestačily, tak její díla si můžete objednat i v tištěné podobě a mít takový obraz alespoň trochu doma. A vůbec, je to jedna z vizuálních umělkyň, které stojí za to sledovat dlouhodobě, mám pocit.
Tak uvidíme, třeba od ní u nás ještě něco v budoucnu vyjde a podělím se i o nějaký dlouhodobý poznatek.
Vraťme se ale ke kartám.
Otázky a odpovědi: Ale ne takové, jaké si vaše „líné já“ přeje
Au au, tady jsem hodně narazila v desítkách výkladů pro klienty. Na otázky typu – co se stane, rovnou zapomeňte. Tyhle karty jsou tak zvláštně přesné, že mnohdy i jasně kladenou otázku otočily do jiné otázky. Co s tím potom? Tady není odpověď, tady je vyloženě výzva k tomu udělat si pořádek JINDE, a až teprve potom se ptát na to, na co se ptáme! To je asi nejzvláštnější dojem.
Jinak karty pracují úplně stejně jako každé jiné, líbí se mi i množství různých návodů, denních inspirací, můžete je použít s klasickými taroty, což je doslova koncert! Tarot řekne hodně, ale TOHLE je potom třešnička na dortu, leč pravda, někdy trošku prostoústá.
Na druhou stranu karty jdou hluboko do duše, a asi i proto někdy otáčí otázky, říkají pravdu, která zabolí, protože vidí hlouběji než si tazatel (i vy sami) můžete přiznat. Přinesou vám téma, nad kterým se máte zamyslet a v tomto rozpoložení se zamyslet nad otázkou znovu. To je ostatně častý fenomén podobně laděných inspiračních karet. A jak jsem je dříve brala více jako doplňkové k tarotu, nyní čím dál častěji začínám výklad těmito kartami a stavím je do kořenu celého výkladu. Někdy jsou skutečně silnější než klasický tarot.
Začínám jim přicházet na chuť.
A začínám přicházet na chuť i digitální tvorbě.
Nedá se nic dělat, přichází čas, kdy dám čistých 100 % kartám. Autorka mne vzala za srdce kartami i sama sebou.

Lightstar je mezinárodně uznávaná umělkyně, která se ve své novátorské tvorbě napojuje na vysokofrekvenční pole a channeling. Její práce je prodchnuta světelnými paprsky, světelnými kódy a krásným vrstvením barev a energií. Vystavuje v mnoha galeriích ve Spojených státech a její díla jsou publikována celosvětově. Působí jako duchovní učitelka, jejíž průkopnické metody pomáhají těm, kteří cítili, že ztratili kontakt se svým vnitřním vedením – pomáhá rozpomenout se na své osudové poslání.
O jejích obrazech je známo, že naživo, například v galerii, jsou mnohem obsažnější než třeba na kartách.
Kritiky.cz, R. Petříčková

Komentáře (0)

Přidat komentář