Království hříšných

recenze

Království hříšných (2022) 4 z 5 / renulka16
Království hříšných

Nejprve vás chci upozornit, abyste příběh nečetli hladoví, neboť je tam za začátku spousta italského jídla a budete mít chutě.

Téma čarodějky a démoni, to jsem měla vždycky ráda a moc mě potěšilo, když sem měla možnost si přečíst knihu ještě před vydáním. Za tuto možnost děkuji knihy Dobrovsky.

Čarodějky - dvojčata. Emilia a Vittoria. Každá úplně jiná. Emilia je introvert, není odvážná. Vittorie je přesný opak, extrovert, ničeho se nebojí.

Jednoho dne však dojde k vraždě Vittorie. Emilie se překonává a snaží se zjistit, co vězí za vraždou jejího dvojčete. A udělá pro to maximum.

Když najde svou mrtvou sestru a u jejího těla chlapa, rozhodne se přivolat démona. Po jeho přivolání zjišťuje, že se jedná o démonického prince, jichž se celá rodina po dlouhá léta bojí.

Démoničtí princové jsou arogantní (ikdyž o sobě říkají, že nejsou) a zároveň přitažliví. Málokterá žena jim dokáže odolat. Asi i já bych mu zaprodala duši, abych s ním mohla být.

Emilia se dá do paktu s jedním z démonických princů, s Irou. Líbilo se mi, jak se navzájem pošťuchovali. Párkrát jsem se u toho i nasmála.

Co mě fakt překvapilo bylo to, že Emília okamžitě věřila Irovi, když ji řekl, že ji nemůže přímo lhát. Prý si to někde ověřila, ale kde - to už zmíněno nebylo. Otázka je, může mu však věřit? :)

Příběh je naprosto čtivý hned od začátku a nutí vás to číst a číst, dokud nejste na konci. Naprosto vás to pohltí, ta atmosféra je úžasná. Objevují se tam italské názvy, které knihu obohacují, spousta skvělých citátů, které jsem si musela zapsat.

Na konci knihy oceňuji to, že jsou tam vysvětlivky italských názvů i to, co znamenají jména démonických princů.

Každopádně na to, že kniha je velice čtivá, tak mě trochu mrzelo, že se příběh více méně celou dobu pomalu rozvíjel - spíše jsme se tam dozvídali informace o tom kdo je kdo a proč to tak je a samotnej boom přišel až na úplném konci. A to znamená, že okamžitě potřebuji přečíst další díl!

Komentáře (0)

Přidat komentář