Knihkupectví ztát a nálezů – kniha plná emocí

recenze

Knihkupectví ztrát a nálezů (2021) 4 z 5 / Kizuizi
Knihkupectví ztrát a nálezů

Natalie vždy toužila po jistotách, i proto si vybrala práci ve velké firmě, kde má vše přesně dané. Jenže jednoho dne tragicky zemře její matka, která měla knihkupectví a starala se o i svého otce. Nyní je na Natalii, aby se rozhodla, jestli si nechá svou práci, kde ji zrovna povýšili, nebo zůstane v rodném domě a bude pokračovat v práci své matky. Ale ani toto rozhodnutí, není tak jednoduché. Celý dům, kde je i knihkupectví, patří totiž dědečkovi, a ten dům prodat odmítá...

Rodina, láska a knihy – tři hlavní témata tohoto příběhu, a všechna jsou provázána. Ať knihu otevřete kdekoli, najdete buď lásku k rodině nebo lásku ke knihám.

Knihkupectví ztrát a nálezů je dojemná kniha, která potěší nejen romantické duše, ale i každého, kdo miluje knihy. Příběh je plný emocí; od vyrovnávání se se ztrátou milované osoby, přes velmi důležitá životní rozhodnutí, až po péči o nemocného příbuzného. Zcela reálný příběh je takovou malou sondou do jednoho obyčejného života, oslavou rodiny a čtenářské vášně.

Na příběh se podíváme nejen očima Natalie, ale i jejího dědečka, a také z pohledu Petera Peache Gallaghera, což je místní opravář, poslední „dárek“ od Nataliiny matky. Je velice zajímavé sledovat, jak každý z nich vnímá sám sebe, jak si myslí, že ho vnímá okolí, a jak vidí ty druhé. Hodně dojemné jsou části s dědečkem, který nejen že přišel o svou milovanou dceru, ale kvůli alzheimrově nemoci přichází také o kus sebe sama, a ve světlých chvilkách si to až příliš uvědomuje.

Knihkupectví ztrát a nálezů je krásná, čtivá kniha, u které srdce smutkem zabolí, ale i radostí zaplesá. Pokud máte rádi dojemné příběhy se špetkou rodinného tajemství, rozhodně je tato kniha právě pro Vás.

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Grada (Metafora)

Komentáře (0)

Přidat komentář