Kniha mi v mysli zůstane dlouho

recenze

Druhá šance (2021) 5 z 5 / jarcik5582
Druhá šance

⭐ Obálka velmi poutavá.
⭐ Playlist ke knize pecka.
⭐ Obsáhlý text na zadní straně obálky mne nejdříve odradil od jeho čtení, ale několikrát jsem se k němu za čtení vracela a postupně mi začal dávat smysl jako celek.
⭐ Několikrát se mi stalo, že jsem musela vyhledávat na internetu - jméno, název, umístění měst na mapě... Tato interakce se mi opravdu líbila.
⭐ Opravdu velkým plusem za mou osobu jsou místa, kde se děj odehrává. Hlavně, že to bylo z mého pohledu zahraničí! A ne ryze česká jména, také velké plus!
⭐ Začátek knihy mi vůbec neseděl do informací, o čem má příběh být. Říkala jsem si, tady je velký důraz kladen na auto, to by ale bylo zmíněno v popisu, kdyby bylo tak důležité. Nebo by bylo zahrnuto do obálky.. No, rozhodně tam mělo své místo.
⭐ Jakmile se příběh rozjel s hlavní postavou, nechtěla jsme dát knihu z ruky. Záhy jsem zjistila, že musím dávat opravdu dobrý pozor, protože děj je rozehraný na několika liniích najednou. Nejednou jsem se musela vrátit a osvěžit si nějaký detail. Ano, detaily, to je zde důležité. Vzpomenete si pak i třeba na povídku. Nebo se na konci knihy detailem vrátíte i na začátek, byť jen na malou chvilku.
⭐ Pětka mi přirostl k srdci a nad jeho cestou dnes přemýšlím už od rána. Uměla bych vůbec v takovém prostředí přežít? Vždycky jsem chtěla být dobrodruh, ale nejsem si jista, zdali by tohle nebylo na mne až moc
⭐ Snad nejsem jediná, ale až do konce jsem neměla nejmenší tušení, kdo vlastně hlavní hrdina je, jaké je jeho jméno. Pro mne to bylo překvapení. Bude to překvapení i pro vás?
⭐ Příběh se u mne zařadil mezi ty, kde po přečtení knihu zavřu, chvilku koukám do prázdna a pak musím dělat nějakou automatickou činnost (dnes vytírání celého domu), abych příběh strávila a popřemýšlela nad ním. Mám pocit prázdnoty a přemýšlím, jestli kdy bude děj pokračovat a jak...
⭐ Prvky jako scifi i cestování v čase opravdu můžu a tady jsou naservírované ve vší parádě.

Komentáře (0)

Přidat komentář