Klidná jako hladina a stejně plná emocí

recenze

Zázračná voda (2009) 5 z 5 / Medvědářka
Zázračná voda

Co vás napadne, když se řekne voda? Kniha nám ukazuje, že každé slovo ať už pozitivní nebo negativní se odráží od téhle životadárné tekutiny. Každá emoce nás zasahuje a s ní i vodu v nás. Díky studii a hlavně fotografiím můžeme poznat i my, jak tohle vše působí.

Tuhle knihu z nakladatelství Metafora bych normálně minula. Nezajímala se o ní, ale po přečtení anotace jsem si řekla, že ji zkusím. Už jen proto, že moje znamení zvěrokruhu spadá pod vodní znamení.
Masaru Emoto v knize odhaluje kouzlo vody. Po mnohaletém zkoumání dokládá její schopnosti přenášet v sobě emoce a vliv svého okolí. Díky neuvěřitelným fotografiím poznáváme, jak na vodu a tím pádem i na lidské tělo a na nás působí slova jako láska, štěstí, ale i zloba a vražda. Povzbuzující slova Já to dokážu. Jsi hezká nebo naopak Jsi hloupá.
Vše se v nás odráží jako obraz na vodní hladině. Může být klidná, ale i plná divokých vln, které bouří.

Tahle kniha mě donutila se nad sebou zamyslet. Nad svým konáním. Tím, jak kolem sebe vše vnímám a co na sebe nechám působit. Vím, co mě spolehlivě rozněžní, vykouzlí úsměv na tváři, ale také co nemám ráda a co mě rozzuří. Co jsem si neuvědomila, že to ovlivňuje i další věci kolem a i ve mě.
Na vodu už nepohlížím jako na něco obyčejného. Už není jen tím prostředkem, kterým uhasím žízeň, umyji si v ní ruce nebo dám napít květinám a zvířatům. Fotografie v knize mi ukázali, že voda do sebe nacucává emoce a energii stejně jako my. Jen jsem si to neuvědomovala.

Komentáře (0)

Přidat komentář