Kletba krve

recenze

Kletba krve (2021) 4 z 5 / Damonka12
Kletba krve

Po delší době jsem se opět dostala ke knize od české autorky a byla jsem mile překvapená. Kniha se mi vážně líbila.

Musím se přiznat, že jsem se nejprve bála českého prostředí v knize, ale nebylo proč. Kletba krve je zasazena do znojemského podzemí a mimo to se odehrává také na internátní škole (nebo spíše pasťáku), což dodává za mě knize takové to tajemno, co vás chytne a nepustí.

Ze začátku se děj rozjíždí trochu pomaleji a měla jsem problém se začít... Ale od půlky se kniha rozjela a měla jsem problém ji odložit.

Taky postavy mi postupem času byly více sympatičtější, ale ocenila bych o nich více informací, o jejich životech a charakterech. Hodně mě teď ale zajímá, co se s nimi stane dál. A taky bych ráda věděla víc o Báře - dostala jsem z toho takový trochu dojem, že může mít zajímavou historii.

Samotná zápletka byla celkem typická pro YA fantazy knihy (ale přesně to mám ráda)... myslím tedy, že pro někoho kdo s tímto žánrem začíná je tato kniha ideální, stejně jako knihu můžu doporučit někomu, kdo preferuje více samotného příběhu a téměř žádnou romantickou linku, ta je v této knize hodně v pozadí, tak jakože tam ani není.

Mě se nejvíce líbilo to napětí, že jsem nevěděla, zda jsou upíři v knize ti dobří, a nebo ti špatní... A nevěděla jsem to až do poslední chvíle, to vážně oceňuji.

Hodně se mi líbilo i menší zapojení moderních technologií.

Celkově tedy mohu říci, že se mi kniha líbila a doporučit ji určitě můžu.

Komentáře (0)

Přidat komentář