Když upírka randí s vlkodlakem

recenze

Tesáky (2021) 5 z 5 / Kikina182
Tesáky

Upírka Elsie je na světě už tři sta let. Toho pravého však našla celkem nedávno jedné noci v baru. Vlkodlak Jimmy totiž vypadá jako ideální partner. Je okouzlující, jízlivý a má rád dlouhé procházky při měsíčku. Ovšem bez vodítka. Jejich vztah je skutečně jedinečný. V mnohých věcech komplikovaný, ale báječný.

Stejně jako u autorčiných předešlých knih jsou Tesáky sérií stripů. Nic se nezměnilo ani v grafické úpravě, která je i přes rozdílná témata stejná jako v případě knih ze série Dospělost je mýtus. Kniha je tedy plná jednoduchých černobílých obrázků většinou rozdělených podle potřeby do okének. Občas je ale celá stránka věnovaná jen jednomu obrázku. Ačkoli můžou obrázky na první pohled vypadat jednoduše, jsou zároveň na komiks vykreslené víc než detailně.

Ve svých dřívějších knihách se autorka soustředila na typické problémy většiny čtenářů, tentokrát ale zavítala do fantazijního prostředí. Kniha ukazuje, jak vypadá vztah mezi upírem a vlkodlakem žijícím v tomto století. Vše je vyobrazeno opravdu vtipně a i když to asi není prvotním účelem komiksu, dá se v situacích, ve kterých se Elsie s Jimmym ocitají, najít paralela ke klasickým lidským vztahům.

Komiksy Sarah Andersonové jsou skvělé právě proto, že dokážou nabídnout hned několik věcí. Krátkou, odpočinkovou a především humornou četbu, ale zároveň i náhled do vlastního života. A Tesáky tohle všechno rozhodně splňují.

Jediná věc, která mě na knize mrzí, je její délka. Komiksy jsou opravdu skvělé a vůbec by nevadilo, kdyby kniha měla dvojnásobný nebo dokonce trojnásobný počet stran. Rozhodně by mě zajímaly další střípky z Elsiina a Jimmyho vztahu.

Pokud máte komiksy od Sarah rádi, tak jste Tesáky už nejspíš zaregistrovali. Ale pro případ, že se tak nestalo nebo se obáváte do knihy pustit, tak vám ji mohu jen a jen doporučit. Je to přesně takový příběh, jaký byste čekali. Vtipný, svižný a pohodový. Jen je tu oproti dřívějšku navíc vlkodlak a upírka, což rozhodně považuji za plus.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji nakladatelství Albatrosmedia - CooBoo.

Komentáře (0)

Přidat komentář