Když přišlo zlo - psychothriller

recenze

Když přišlo zlo (2023) 4 z 5 / Kizuizi
Když přišlo zlo

Jeden malý ostrov, čtyři lidé, jen jedna pravidelná návštěva. Tak vypadá život rodiny, která tam žije. Matka učí děti základům čtení, psaní, domácích prací, otec zase lovu a rybaření. Pravidelně si i cvičí vstup do krytu, kdyby je náhodou někdo našel. Jednoho dne se však něco pokazí...

Lákavá anotace a povzbudivé recenze mě tak zaujaly, že jsem se rozhodla, podívat se téhle knize "na zoubek".

Když přišlo zlo je jedna z těch knih, kterou když otevřete, nemůžete přestat číst, dokud nedojdete do konce. Ano je to tak, je neskutečně čtivá, se zajímavou zápletkou a neustále čtenáře drží v napětí a očekávání budoucích událostí.

Příběh je vyprávěn z pohledu šetnáctileté dívky Juno, která na ostrově žije se svou rodinou. Nemají a neznají nikoho jiného, což jim vlastně do teď stačilo. Ale jak Juno roste a dospívá, začíná jí chybět nějaký kontakt se světem.

Já jsem byla spokojená, i když si myslím, že autor z tohoto mohl "vymáčknout" trochu víc. Skvěle naladil na psychologickou stránku, ale ten závěr mi přišel poněkud slabší. Mohlo to být silnější, dramatičtější, možná i trochu víc překvapivé. Ale nevadí, není třeba kvůli tomu knihu zatracovat.

Dovolím si říct, že to je ideální dovolenkové čtení - když nikam nespěcháte a můžete si v klidu knihu přečíst (nejlépe bez přestávek).

Za recenzní výtisk děkuji nakladateství Grada (Metafora)

Komentáře (0)

Přidat komentář